skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 1, 2, 3, 4
-> Hurdis 18.04.25 18:06:26: Nejsou to nahodou Obedovice?
Hraju si s tim, co me bavi, nez abych delal ty hrozne rozvody
to uz bych radeji rozebral 1.4 mpi, vymenil retizek, rovnou shodit a upravit hlavu atd. to je fajnova prace, ale rozvody, to uz i lepsi delat 3x spojku na nive... no na octe spojku ne - to byla na ni zatim nejhorsi prace, ja uz psal i do SKF, jak mohou delat takove smejdy a ze chci zaplatit zbytecnou praci, bez odpovedi smejdi, to stejne lesjofors, ale treba se alespon chytnou za frnak

kdyz turbo naprogramuji bez pojmenovani, tak jde graficky a kdyz to nazvu turbo, tak bude jen cislo a pod tim se zobrazi puvodnu udaj palubaku a venkovni teplota
nevim, jestli vzit teplotu vody z budiku (jestli to nebude uz ta oblbnuta), jinak je doporuceni udaje z jednotlivych jednotek brat po sobe a neskakat mezi jednotkami, protoze tam jsou pak vetsi prodlevy
A teplota oleje jde asi zobrazovat jen pri nakodovanem longlife :(
nevim, jestli vzit teplotu vody z budiku (jestli to nebude uz ta oblbnuta), jinak je doporuceni udaje z jednotlivych jednotek brat po sobe a neskakat mezi jednotkami, protoze tam jsou pak vetsi prodlevy
A teplota oleje jde asi zobrazovat jen pri nakodovanem longlife :(
jake nejzajimavejsi udaje si mam dat do palubaku u sve 1.8T 4x4? muzu cokoliv z kterekoliv jednotky... proste to co umi diagnostika nacist v bloku hodnot, zatim me napada realna teplota vody, napeti, teplota oleje, tlak oleje (to nevim jestli ma cidlo), turbo
Přes "zimní měsíce" řádně zajeto. Od včera už sezonní setup. Leštěnka to nebude, spíš sleeper na občasné daily využití v civilu i na práci.
Kontrola staveniště, bude to brzy hezká garáž. Bohužel ji budu muset předat objednateli.
Kontrola staveniště, bude to brzy hezká garáž. Bohužel ji budu muset předat objednateli.
-> palinator: Ne, ale soudruzi z NDR (celkově, ne jen v automotive) k tomu mají namířeno a pokračují mílovými kroky
-> Nwkt:
A to si fakt přeješ jo?
A to si fakt přeješ jo?

-> Milan 136 13.04.25 21:13:18: tj asi nejhezčí varianta toho příšernýho zadku. osobně bych to prelepil nejakou fólií v barvě. Působí to odpudivě
-> palinator: Až to krachne a koupí to čína
-> palinator 15.04.25 12:32:03:
Toho se doufám nikdy nedožiju. Mrtki

-> Nwkt:
A máme nějakou naději ve zlepšení? Nebo to se stane až bude prezident hranatej a zavede se emisní norma SOJUZ5?
A máme nějakou naději ve zlepšení? Nebo to se stane až bude prezident hranatej a zavede se emisní norma SOJUZ5?
-> Milan 136: Však to kvalitou auta a hlavně SW tomu Aliexpressu odpovídá

-> Milan 136 14.04.25 07:56:52: taky tak
-> Syny: teď jedu za nejakym čínským byd atto a asi taky nechápu co koho na té lince uráží 

Co se mi teda nelíbí jsou ty svítící znaky na VW. Teď jsem jel za nějakým ID.7 a působí to na mě jak nějakej shit z Aliexpressu 

-> darklord 13.04.25 22:36:25: Mně to přijde jako plus z hlediska bezpečnosti - denně potkávám v provozu vozidla, kterým nesvítí obrysové světlo na jedné straně (ani potkávací - prostě "motorka") - a tahle věc značně eliminuje to, že za tmy to auto přehlédnu nebo jej vyhodnotím jako jednostopé vozidlo...
A design je věc vkusu - to je úplně jiná pohádka...

A design je věc vkusu - to je úplně jiná pohádka...
-> darklord 13.04.25 22:36:25: Me to rozhodne tak nedrazdi jako tebe :) Predek mi prijde sice zbytecnej, ale asi mi to zily netrha a leckdy je to zajimavy. Mnohem vic me serou stary slupky, co si do svetel daj cinsky ledky a oslnujou jak svine. Co se tyce zadnich svetel, tak ja osobne jsem za ta zadni svetla na Leonu rad, designove mi to prijde pekny a hlavne je to zezadu dost neprehlednutelny a tedy i bezpecnejsi. Obecne design toho Leona hral hodne velkou roli v tom, ze jsem ho poridil. Takze tu nepisu, ze se mi to libi, protoze to auto mam, ale mam to auto, protoze se mi to libi :) Nicmene co se tyce toho Kodiaqa, tam mi zkratka jen udivuje to, ze tam vzadu udelaj spojeny svetla, ale vlastne to vubec nesviti. Proc to tam tedy je nechapu - tim spis, kdyz ten starsi to vubec nemel. Kdyby to melo nejakou funkci, tak to pochopim, ale takhle je to fakt hnus...
-> Syny: akoze tebe sa paci ten svietiaci cirkus na VAG autach ked ma bielu ciarku medzi svetlami vpredu a cervenu vzadu? Jeden by si myslel ze amerikani si to kedysi vyskusali, stalo to za hovno a tym to hasne, ale ked to dneska stretam na cestach, to aby som si na volant dal blici pytlik...
-> Syny 13.04.25 22:09:42: Na tom nehezkém autě není už co zkazit, takže tohle je jen detail.
-> Syny: Fůra aut měla vzadu i vpředu jen designový prvek - si nevzpomínáš na Favority s Hella panelem nebo různé Solitairy apod.?

-> Milan 136: Sice se to netyka Octavii, ale co ma novej Kodiaq v tom pruhu spojujici zadni svetla? Myslel jsem, ze to ma koncovky spojeny jako mam ja na Leonu, ale nema. Nerikej, ze je to tam jen pro design bez funkce.
-> Milan 136: Nemá kapacitní volant a diví se že se mu po 4s nesepne emergency assist
jsou lidi co si tu prodlevu nechávají prodloužit na 60s, resp. 10 minut 

-> Nwkt 04.04.25 18:59:10: Dneska mi o tom říkal kolega garančák. Zákazník prej pacient, soudní znalec nějakej stoletej dědek 
Já to snad ani nechci vidět.

Já to snad ani nechci vidět.
-> michael 03.04.25 20:01:29: Tak je debil? Pustí volant na 4 vteřiny a diví se že nereaguje emergenci assist? 

-> ajok: Nyní s tím pán, už asi něco těžko udělá. Musí doufat, že se k tomu škodovka postaví čelem a někdy uzná potencionální závadu i po záruce a řeší to tzv kulancí, že částečně vezme podíl opravy vozu na sebe. Největší problém vidím v tom, že pán neodstoupil od smlouvy a nepožadoval vrátit celou kupní cenu vozu zpět.
-> michael 03.04.25 20:01:29: pekne... a jaky na to mas nazor jako odbornik? podle me bude tak trochu problem na obouch stranach
tydle dva konektry ma obsazene, tadle ma teda uplne jine cislo
-> Nwkt 02.04.25 22:07:49: ta vypada uplne stejne jako ta, co jsem koupil

-> ajok: se podívej do schémat
-> Nwkt 02.04.25 21:44:22: ta origo mela z 3 zapojeny ty dva smerem k volantu a ta s B konektor u volantu nema, takze jsem zapojil jen ten prostredni a i se divim, ze toho chodi tolik...
-> ajok: Mám tu komfortku z B5.5, ale nevím kolik konektorů má, je 3gen
-> Jarda/felda 24.03.25 21:11:22: no tak jsem to podelal, tak jednotka s B je sice dalkova, ale ma o konektor min :( taklze chodi jen predni dvere a kufr a v zadnich dverich chodi jen safe
a jeste to pise chybu rele blikacu, takze dalka odemkne i zamkne, ale jen predni dvere a kufr a ani nezablika... chvilku jsem si hral s kodovanim, ale tim draty nenahradim, mel jsem Te poslechnout a schanet tu AH
Prekvapilo me, ze auto ma jen predni el. okna, ale jednotka je pro 4 el. okna, bohuzel nedalkova...

Prekvapilo me, ze auto ma jen predni el. okna, ale jednotka je pro 4 el. okna, bohuzel nedalkova...
-> Jarda/felda 24.03.25 21:11:22: jj, diky, tak mu zitra zkusim zavolat, vyskytovat by se mel nekde pobliz... a cena normalni, doufam, ze ta jednotka nebude plna studenaku, jak byla u moji octy, ale to pry bylo diky prechodu na bezolovnaty cin v r.2001
-> Milan 136 24.03.25 20:51:40: jj, todle je 2004 a 2 el. okna, ale u fab. jednotka pro vetsi pocet el. oken nevadi, tak u octy by proste taky zustal konektor volny... ale co jsem dal odkaz nize, ta ma taky jen dva, jen aby nebyla naprogramovana sup/passat treba

-> Jarda/felda 22.03.25 18:11:29: tadle by to umet mela...
jen me Jirka tenkrat vydesil, ze neni zamennost passat a octa a tad pise o superbu :/
auto.bazos.cz/inzerat/... /komfortni-jednotka-skoda- octavia-skoda-superb.php
jen me Jirka tenkrat vydesil, ze neni zamennost passat a octa a tad pise o superbu :/
auto.bazos.cz/inzerat/... /komfortni-jednotka-skoda- octavia-skoda-superb.php
-> ajok 24.03.25 20:30:54: Bohužel už si nevzpomenu. Byla to 2002 a 4 el. okna.
-> Milan 136 23.03.25 09:45:08: a uz nevis, jaky mela cislo? mel 2 nebo 4 el. okna?
-> ajok 23.03.25 05:41:12: Na tu dálku? Já kdysi dodělával origo dálku tátovi do O1 a natáhnul jsem kus kabelu jako tu anténu. Jestli to mělo nějaký význam nevím, ale fungovalo to dobře.
-> Jarda/felda 22.03.25 18:11:29: jj, diky a myslis, ze to bude fungovat jako u te fabie? jeste se vsude pise o antence, ale na fab. jsem zadnou nedaval a chodi to...
-> ajok 22.03.25 07:19:50: AH by jsi měl mít dálku, 4x okna a alarm 

Tak kdyz se mi vse, co jsem chtel povedlo na Fabce, tak se zas vracim k octe :) Mezitim se ji prestaby otevirat PZ dvere a neotevrou a je na safe, je moznost, jak nezlikvidovat tapec? Rikal jsem si, ze teda dam origo dalku, do fab jsem dal nejvyssi jednotku, ktera ma umet i zadni el. okna a origo alarm (funguje, jen kodovani mi dalo, porad oteviralo jen predek a zadek se zacal otevirat, az jsem tam dal kod, ktery je ve VISu uveden jako priklad :), ale prave od toho me tu nekdo u octy kdysi zrazoval, ze to nebude chodit, ze musi byt stejny pocet el. oken, je to opravdu tak? pan na vrakovisti chce cislo jednotky, kterou potrebuji, ale v carprogu jich je milion a podle poctu el. oken to tam ani nijak rozlisene neni. Rikal jsem panovi, ze nejlip kdyby vedel, ze to je z octy - komfort 3, predni el. okna a DO.
Ted je tam tato, kdyz je na konci treba C, tak pisi, ze je DO.
Ted je tam tato, kdyz je na konci treba C, tak pisi, ze je DO.
-> minno 15.03.25 15:46:36: no jednoduse, kdyz jsem dal u sve octy 1.8T do zamku 5. dveri klic, tak jsem tim zamykal a odemykal cele auto, proste ten zamek ovladal central jako z dveri ridice, no a pak to prestalo ovladat...
U nafty zamek je, ale nemam k tomu klic, 5ky se odemykaji normalne centralem a ja k tomu chtel dat dalku, tak jsem se napojil na ty ovladaci dratky - jeden ma zamykat a druhy odemykat, bud primo na minus nebo nekde jsem jeste nasel, ze pres 180 Ohmu, zkousel jsem oboje a nic
Tak podle vybavy, ale ty zakladni by mely snad byt na stejnem miste www.autonar.cz/blog/schem a-pojistek-skoda-octavia-i
edit:
mas pravdu, tady jsem nasel jeste central na pojistce 38 octaviaclub.cz/schema-poj istek-octavia
Ale to nebude, proc to neovlada ten central, napada me kodovani, ale ve VISu nic takoveho neni.
U nafty zamek je, ale nemam k tomu klic, 5ky se odemykaji normalne centralem a ja k tomu chtel dat dalku, tak jsem se napojil na ty ovladaci dratky - jeden ma zamykat a druhy odemykat, bud primo na minus nebo nekde jsem jeste nasel, ze pres 180 Ohmu, zkousel jsem oboje a nic
Tak podle vybavy, ale ty zakladni by mely snad byt na stejnem miste www.autonar.cz/blog/schem a-pojistek-skoda-octavia-i
edit:
mas pravdu, tady jsem nasel jeste central na pojistce 38 octaviaclub.cz/schema-poj istek-octavia
Ale to nebude, proc to neovlada ten central, napada me kodovani, ale ve VISu nic takoveho neni.
-> ajok 15.03.25 13:47:33: Celkom nerozumiem opisu problému, ale len taký jeden detail. Si si istý, že centrál máš na poistke 6? Ono to rozloženie poistiek sa dosť líši od modelového roku a výbavy. Som to riešil nedávno a nesedelo mi to úplne ani podľa návodu dodaného k autu, suri mi potom posielal osadenie poistiek podľa VIN.