-> Tuner#2 - zrušená registrace 24.10.19 17:16:20: Fotí. Ale jde to víc a víc dolů - jak tematicky, tak chutí. No, můžu bejt pyšnej, že jsem se nepřidal ani na jednu stranu fightu Nikon x Canon. Strašně cool, mít náčiní, který je vlastně zastaralý (CMOS, 12MPix), nemít možnost to nějak rozšířit, výrobce (s tím) skončil, takže by bylo sebevražedný si kupovat další stuff. Nemotivace je daná okolím - tohle a tohle foť; dále výsměch ajfounářů, který maj sice chip velikosti desetiny známky, hnusnou světlost "objektivu", minimální možnosti zoomu, ostření,.. ale maj kúl foto na ígéčko. Fake filtry, duckface, gastrofoto a tak. Svým způsobem mám k focení skoro vše, co "potřebuju" - DSLR, (menší) blesk, stativ, pár základních filtrů (hlavně pol.), další seťák, dálkovou spoušť, dokonce i fake univerzální "rybí oko" (něco, co se našroubuje na objektiv, pochopitelně to funguje velmi omezeně, se slušnou chybou, je to circular (ne rectangular), ale zase to stálo pakatel proti těm 20k za originál fisheye, kterej snad ani není k sehnání). Btw je to skleněný (narozdíl od objektivů), pač je to těžký jak prase. Ještě jsem uvažoval o zrcadlovým objektivu na nějaký větší dálky, jen tak ze zájmu o tuhle "metodu". Krom toho to není úplně levnej koníček, dá se šlápnout vedle. To jmenovaný vyšlo po kouskách na kolik? Asi 20-30k?
Pak mám i dvě Praktiky, jednu mint BCA se seťákem a pak mírně dojebanou BX20, k tomu nějaký skla - tahací zoom, pancake, milion vybavení (předsádky, redukce, winder (automat na snímky),...). Díky tomu jsem si šáhnul i na vyvolávání. Jo mládí. Jen sehnat kapaliny, papír,... Jednu dobu jsem uvažoval i nad barevným vyvoláváním, nakonec prý "docela" easy. Dneska? Už ani ten film pro blbečky neseženeš.
Každýmu blbečkovi s kompaktem doporučuju. Člověk se leccos naučí, za relativně málo peněz. Ale příště už radši mainstream CxN.