Tak dilema vyreseno

Jinak fotka je focena mensi sestrickou 18-35mm
Prvni dojmy jsou trochu rozporuplne, ale snad to pujde. Kresba je naprosto mazec bez debat - srovnatelne s tou 18-35mm. Zpracovani a vzhled super - opet stejne jako ta 18-35mm + utesneno proti desti a prachu. Trochu sere ta patka co nejde standardne odepnout, ale dejme tomu - s tim jsem pocital a dokazu s tim zit. Ani ta hmotnost mi tak uplne netrapi, cekal jsem to horsi. Ovsem (klasickej) problem je ostreni. Rychly je jako blesk (rychlejsi jsem zatim u zadnyho objektivu se kterym jsem mel tu cest nevidel), ale to je mozna i to jadro problemu... Na nekterych ohniscich to jde trochu do FF nebo BF (spis FF), coz by u nejakyho f/4,5-5,6 nebyl az takovej problem jako u ty f2,8. Po pravde nechapu, jak se s timhle (i kdyby to ostrilo uplne presne) da fotit na f2,8 na fullframe cipu, tam musi byt hloubka ostrosti uplne brutalne mala, protoze i na tom APS-C co mam je to mazec, kde na f/2,8 a 200mm + zaostreno nekam bliz a z ruky se staci lehce hnout (ale fakt jen o prd) a je to mimo. Kazdopadne jsem se tomu dost dukladne (nekolik hodin behem nekolika dni) povenoval, nastavil si to pres USB dock a vypada to, ze to nakonec snad ostrit naucim. Jeste to chci ale poradne otestovat, dokud mi bezi pripadnych 14 dni na vraceni/vymenu. Sice je trochu smutny, ze za tu cenu se tomu clovek musi venovat jeste tejden doma a udelat tak 2000 zkusebnich fotek, ale jestli se to nakonec povede vyladit, tak to za to rozhodne stoji

Ale naprosto chapu, ze presne tohle nekoho dokaze od objektivu druhych vyrobcu odradit.