Ja súhlasím s
-> RadstaR: -> darklord: . Tie kolorizované a remastrované videá možno majú niečo do seba a je to v niečom zaujímavé, ale radšej si fakt pozriem originál ako toto.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 11.04.22 20:08:59: Skúšal som kolorizovať zopár starých ČB fotiek, sú na to appky do mobilu. Určite to nefunguje len tak náhodne a má to svoju logiku a "umelú inteligenciu" rozpoznávania objektov. ČB materiály z doby minulej v sebe ale určite nenesú žiadne vodítka s informáciou, ktorý odtieň šedej má reálne akú farbu

Čo som z toho tak vyzistil, tak objekty s "pevne" danou farbou (tváre ľudí, slnko, obloha, tráva) kolorizovací softvér rozpozná a pridelí tomu správnu farbu. No a zvyšok sa dofarbí tak nejako náhodne. Na tom už tak celkom nezáleží, pre realistickosť snímku to nie je také dôležité. Napríklad koloroval som fotku, kde bolo odfotené červené auto (na fotke šedé) a vyfarbilo ho na modro. Alebo červený koberec a na fotke zelený. To ten softvér nemá ako poznať no.
Skúšal som aj ručne kolorovať ČB fotky, ale to je práca na dlho, vyfarbiť každý detail a dať tomu reálny odtieň.