ps: nejni asr jako asr, u škodovek je moc citlivý, u passata mě nechá prohrábnout i pak mírně prohrabuje

. Neco podobneho jsem nasel tady: dieselpower.cz/forum/view
topic.php?t=18645&am... ale nikdo mi zatim na to neodpovedel.

. Asi jsem na tohle docela exot, i všichni moji kamarádi už maj 3., 4. auto a já furt jedno. Ani tu škodovku jsem od svejch 13 let nenechal zlikvidovat. 

Zákazník má nového Passata z loňska (Tdi), teď to má kolem 45000 km a krom toho, že to žere olej jak tank, tak ho neznám jinak než, že na palubovce furt něco svítí, něco dolévá, na jedno jednání vůbec nedorazil, protože to nešlo nastartovat (naštěstí se převodovka opravila přehráním SW, aspoň se mechanik neumazal) a před dvěma týdny to pro změnu hlasilo nízký stav chladící kapaliny, kterou to taky nějak sežralo. Jejich firemní RS6 se taky povedla, ta aby měla na střeše barel s hadičkou rovnou do motoru, vloni po cestě do Prahy tomu zmizely budíky, naposledy co vím to strávilo měsíc v servisu a když jsem se právě před dvěma týdny ptal, zda ji už prodali, tak prý ještě ne. Asi čeká na nějakého nebožáka. Byl jen mezi řečí velmi spokojený se svým bývalým Mondeem (poslední model) a bratrovo XC70. A taky se říká, Fordem tam a vlakem zpátky. 

Ale třeba 170km/h jsem jezdil ještě loni (když jsem jezdil do práce po dálnici, teď většinou vozím malou jinudy) prakticky každé ráno. Nebo když jsem se v pátek večer přesouval za rodinou na jih, tak je docela rozdíl jestli "klidová rychlost" na D3 je 150 nebo 220 km/h....

Přístrojovka nezřídka svítila jak Vegas, resp. kus od kusu. Asi bylo na tu komplikovanost příliš brzy. Co se týká motorů, mají zkušenosti s common railem sériově od roku 1997, Multijet přišel cca ve 2003. Croma má Multijet 2. gen., od 2008 nebo 2009 3. gen. Přísluš motoru je repasovatelné.

ale ked sa tomu slaplo tak to letelo jak gula a palubak to pisal okolo 6 litrov na spotrebe dlhodobej...teda dokial neprerazila olejovu vanu a nezbadala ze tece olej a zadrelo sa turbo

Na chalupě jsem s ní vytahoval ze zahrady i Iveco valník, kterým nám přivezli dřevo.
precijen s ni uz ujela asi 700km, kdezto ja jen asi 400km. Jen jsem dodelal ten altik, tak jela vencit psa a volala mi, ze predkem zapadla nekam do bahna, ze sedi az na prazich, co s tim, ze mam prijet ji vytahnout nivou, tak rikam a zkousela jsi zaradit R a vycouvat, pry ne... :) a za chvili uz volala, ze nemam jezdit, ze normalne vyjela :) a prej ji to mam prizvednout, ze to je moc nizky

, páč je velmi tichá, bezpečná a pohodlná, po dálnici i rychle utíká. O Opelu jsem ani neuvažoval, to mi přijde v poslední době jako automobilka permanentně ve smrti, kterou si přehazuje jeden kupec nebo majitel jak horkou bramboru a mám vůči ní trochu blok, stejně jako tady většina lidí vůči Fiatu a Alfě. Díky tomu lze na druhou stranu koupit dříve hodně drahá auta za pakatel. Základní parametry jsou takové normální 110 kW, 320 Nm, 0-100 9.6, 210 km/h, 1605 kg. Super brzdy (4x chlaďák). Levné díly, přestože původní ceny byly v rozmezí cca 700 000 - 1 000 000 kč dle motoru a výbavy. Chce si to vyzkoušet a prohlédnout. Nicméně chápu, že toto není zrovna to co hledáš. A jsem si vědom, že je to poněkud zvláštní vozítko. Čekal bych lepší dráhu řadičky v kulise, klap klap s třícentimetrovým krokem jako ve Volvu to není. 

www.sauto.cz/osobni/.../1
7608950?goFrom=lis...