Teď je tam origo tohle. To jsi po mě tehdy myslím chtěl, číslo ŘJ a verzi SW.

Modrosedej dym, kterej se z vejfuku vyvalil jeste pri naslednych asi dvou rozjezdech na tesne po sobe nasledujicich krizovatkach. Pak uz to bezelo jako nic a asi po 10-15ti km bylo vypaleno. A ted otazka - mam ocekavat nejakej problem v blizke budoucnosti? Nebo to je proste tim, ze 15km (i presto, ze tak 2/3 cesty jedu cca 130km/h) je malo a DPFko nestiha pasivne regenerovat, tak se postupne zkracuje doba mezi regeneracema (i pres to, ze aktivni regeneraci to vyvolava a nechavam ji vzdy dobehnout za jizdy)?

Jaké jsou možné ty jiné triggery? A dochází vůbec za nějakých okolností k regeneraci filtru "pasivně", např. při vysoké konstantní zátěži, nebo to bez té dodatečné dávky nafty prostě nejde, protože EGT nikdy nebude dost vysoké, případně tomu brání ještě něco jiného?

... každopádně auto má najeto 240 tis. takže hodnota by asi seděla, ale za celou dobu se mi ani jednou nerozsvítila kontrolka DPF. Před cca dvěma lety se měnil diferenční snímač tlaku, může být tato "imaginární" hodnota důsledkem špatné kalibrace snímače (pokud se nepletu, nový kus je potřeba nakalibrovat?).
ale je to jen "imaginární" hodnota vypočtená z rozdílu tlaků

ale to bych si tu učebnici měl koupit spíš já.

Pak se ale něco stalo a obchoďákům začaly (musely) stačit O2, O3, HY i30ky, Focusy, Kia, Golfy variant, Pásovec v základu apod. Sice už to není takové hogo fogo, ale současně to značí to, že si ta firma nemusí na nic hrát a i bez luxusní limuzíny umí poskytnout kvalitní produkt. V mnoha případech to působí i lépe, naopak nagelované obchoďáky v luxusních fárech posílá většina ředitelů do prdele. Myslím si však, že i běžný model by měl firmu reprezentovat rozumným stářím, čistotou a stavem. A to auto, u kterého je vidět bez koberců podlahou na silnici a na každém semaforu z něj vypadne zkamenělej dinosaurus, určitě nebude.
ale v podstatě pokud už auto máš tak bude výhodnější ho držet při životě než koupit nový a splácet ho X tisícema měsíčně

Nedávno jsem viděl tak shnilou naší O2, že z ní opadávaly firemní polepy.
A přitom to není zas tak malá firma, když zaměstnává 1500 lidí různě po republice.