skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
VW Golf I,II,III,IV a další VW
-> Jarda/felda: 400tis na hrbu a furt jezdi pekne.... ted dostane novou stk a pujde na inzerci.

-> Milan 136: přesně... prej jsem si koupil vychrochtanýho passata
no stihl najezdit dalších 100tis.km a pořád ho ještě mám a pořád funguje

-> Pavel P.. 02.05.25 16:14:59: Dostal jsi bídu? 

-> minno: hovno chýbal... akorát tě nějaký VW nezajímal
a pamatuju si cos mi napsal když jsem tu dal kdysi fotku B5, když jsem ho koupil 2014

-> minno 02.05.25 14:20:07: Tak to sis mel ale promeskanou latku dostudovat 

-> Syny: asi som vtedy chýbal

-> minno 02.05.25 14:10:27: Vsak to tady bylo uz X krat zmineno. I fotky byly 

-> Pavel P..: a to píšeš až teraz? 

-> minno: už ho mám 5let

-> minno: Dřív bylo i TPI, kde byly popsané stavy ok a ne ok. Když to bylo na reklamaci, musel být mastný pod miskou.
-> Pavel P.. 01.05.25 17:47:52: Si kúpil B7? Nepostrehol som.
-> Miffo: No pekne :) Budem teda i ja považovať za OK stav a občasne sledovať.
-> Miffo: No pekne :) Budem teda i ja považovať za OK stav a občasne sledovať.
-> minno: Tiež ma to zo začiatku prekvapilo, keď som to zistil.
Trend by som to nenazval ale objavuje sa to. U mňa keď na to pozriem do histórie zhruba v rovnakom nájazde. Pokiaľ je to len mastné/orosené a nie je tam mláčka oleja, prípadne u zadných tlmičov potečené až dole k oku, tak je to stav, ktorý sa považuje za ok. A to je overené i na stolici. Prachovka to pri pretlaku predsa len nedokáže dokonale utesniť a niečo vyjde von a to na orosenie stačí za ten čas.

Trend by som to nenazval ale objavuje sa to. U mňa keď na to pozriem do histórie zhruba v rovnakom nájazde. Pokiaľ je to len mastné/orosené a nie je tam mláčka oleja, prípadne u zadných tlmičov potečené až dole k oku, tak je to stav, ktorý sa považuje za ok. A to je overené i na stolici. Prachovka to pri pretlaku predsa len nedokáže dokonale utesniť a niečo vyjde von a to na orosenie stačí za ten čas.
-> minno 01.05.25 16:30:26: Švárovi tekly zadní na S3 konby. Rosením bych to už nenazval a v autorizáku mu na to neřekli nic, když se ptal. Že prej je to dobrý. Cca 130 000 km.
-> Miffo: Ok, dám na tvoju radu. Ale čakal som skôr opačnú odpoveď, t.j. rýchlo vymeniť
Inak to je nejaký nový trend, že tlmiče rosia a pritom sú OK? Mastný tlmič som vždy pokladal za KO.

Inak to je nejaký nový trend, že tlmiče rosia a pritom sú OK? Mastný tlmič som vždy pokladal za KO.
-> minno: ja mam na passatu tlumice původni z roku 2011, maj najeto 318tkm a fungujou, netecou...
-> minno 01.05.25 16:30:26: Malé orosenie nie je na závadu
Ale ak by Ti to nedalo predsa spávať a chcel by si si byť istý o stave tlmičov, treba nájsť servis, kde majú stolicu na ich testovanie. U mňa na Rapide Spaceback origo po 150tkm bez problému potvrdené protokolom z autorizáku. Orosenie nepočítam
Osobne si ale myslím, že budú ok ešte dlhé stotisíce kilometrov.

-> saskyn2:
To majú fakt dnešné tlmiče takú mizernú životnosť?
Som práveže myslel, že chyba je v tých origo.
Jarda zvykne vyplakávať, keď mu tlmiče odídu po menej ako 400 tkm
Orosené to bolo na obidvoch stranách len asi 2 cm na výšku z vrchnej časti plášťa tlmiča po podvihnutí prachovky.
Stará fotka, ale zhruba tá časť čo vidno pod prachovkou na vyvesenej náprave.

To majú fakt dnešné tlmiče takú mizernú životnosť?
Som práveže myslel, že chyba je v tých origo.
Jarda zvykne vyplakávať, keď mu tlmiče odídu po menej ako 400 tkm

Orosené to bolo na obidvoch stranách len asi 2 cm na výšku z vrchnej časti plášťa tlmiča po podvihnutí prachovky.
Stará fotka, ale zhruba tá časť čo vidno pod prachovkou na vyvesenej náprave.
-> minno: Pokud je to jen malinko orosené tak to má prřed sebou asi tak zhruba dvojnásobné KM než jakákoliv nová druhovýroba, tj. nechal bych to být, až budou opravdu ko tak kup origo nový např od Liberečáka z sbazaru www.sbazar.cz/inzerat/194
290909-skoda-octavia-34-su
perb-3-tlumice nebo ze super-parts.cz
Aké tlmiče kúpiť? Sachs?
Dnes pri výmene brzdovky na Golfe nemilé zistenie, predné tlmiče pod prachovkou orosené
A to majú len 57 tkm.
Dnes pri výmene brzdovky na Golfe nemilé zistenie, predné tlmiče pod prachovkou orosené

-> Matthes, záškodník z TechWebu 21.04.25 20:33:10: u nápravnice bych asi taky šel možná raději do nový pokud nebude za nesmysl 

-> isti 21.04.25 20:39:16: Vsak tu prave nemuze sehnat, tak lepi Boru. Alespon tak jsem to pochopil ja tedy...
-> Sita: Jakej mas budget na to "novy" auto a nejaky predstavy?
Co neco takovyho? Ne-e? :) Seaty jsou levnejsi jak Skodovky a jebky jsou to stejny
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-f r-206005658.html
nebo
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-s tyle-206004469.html
Co neco takovyho? Ne-e? :) Seaty jsou levnejsi jak Skodovky a jebky jsou to stejny

www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-f r-206005658.html
nebo
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-s tyle-206004469.html
-> Sita: No počkaj,písal si o4 čiže štvorková octavia?Tie bežne stoja na vrakoviskách?
-> Sita 21.04.25 20:17:05: Kdyz tohle mel na vymenu deduv focus, tak jsem napravnici a ramena koupil v LKQ dohromady asi za 5000. Jina sracka na vrakaci to bude mit taky hnily.
-> Sita 21.04.25 12:04:53: to moralne zastaraly auto ma uplne shnilou predni napravu, hlavne ramena a naoravnici. Nemate nekdo zkusenost s nakupem pouzitrknych kompletu nekde z vrakovist? Nechce se mi to studovat, abych koupil vsechno spravne a ani z hlediska ekonomiky mi novy dily nevychazi...
-> isti 21.04.25 12:09:25: Cca v dobe, kdy tomu lidi na Virtu prestanou rikat zanovni auto a bude to pro ne jen moderni vuz 

-> Jirik_Tuňák1983 21.04.25 13:08:12:
-> isti 21.04.25 12:09:25: ked ti to uz nezavidi sused...tak je to uz stare.

-> isti 21.04.25 12:09:25: ked ti to uz nezavidi sused...tak je to uz stare.

-> SO545 20.04.25 11:11:54: Vysokozdvižný vozík taky ne. Ale jestli je tohle cíl. 

to je asi individualni, jsou tady lidi co tyhle stroje maji za top techniku

Po kolko rokoch sú tie naše autá už morálne zastaralé?Ročné,dvojročné
,či päťročné?
o4 nerostou, tak rovnani moralne zastaralyho 

-> Syny: to je videt, ze jsi nemel pionyra, jawy 250, 350, simsona, mz a spol 

Ja startuju se spojkou vsecko od doby co mam ridicak. Uz v autoskole mi to doporucovali a jeste predtim me o tom presvedcilo par rozjezdu v zime na neutral se 105kou
Vlastne vubec nevim co v tom kdo porad vidi za problem :)
E: Mimochodem, jak by vubec vypadalo startovani tlacitkem bez nutnosti mackat spojku? Ted kdyz nevymacknu spojku, tak to jen zapne zapalovani. Kdyz ji zmacknu, tak rovnou startuje.

E: Mimochodem, jak by vubec vypadalo startovani tlacitkem bez nutnosti mackat spojku? Ted kdyz nevymacknu spojku, tak to jen zapne zapalovani. Kdyz ji zmacknu, tak rovnou startuje.
-> Nwkt: Nemám tlačítko
-> saskyn2: Haha
-> SO545: Keby to bolo na mne, tak poistiť to na zaradený kvalt by bolo ideál. Škoda, že to neurobili takto.

-> saskyn2: Haha

-> SO545: Keby to bolo na mne, tak poistiť to na zaradený kvalt by bolo ideál. Škoda, že to neurobili takto.
-> minno: Chceš dopadnout takhle?
www.rajce.idnes.cz/marek2
75/.../1585376126

-> minno: Povezeš kámošku s děckem, děcko bude v autě, bude si hrát, zmáčkne tlačítko a auto se rozjede a pojede ....
-> minno 20.04.25 06:37:37: tak to vysperkujes ako na moto..je tam kvalt. Nejde startovat.
Tiez som sa zamyslal nad startovanim bez spojky.
Na mojej terajsej moto bez spojky Ducati SF
Na predoslich Yamahach a Suzuki to bolo nutne.
Pri otazke co je to za zmenu ze vraj je to tak lepsie.

Tiez som sa zamyslal nad startovanim bez spojky.
Na mojej terajsej moto bez spojky Ducati SF
Na predoslich Yamahach a Suzuki to bolo nutne.
Pri otazke co je to za zmenu ze vraj je to tak lepsie.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ty ale máš predstavivosť...
Ak zabudneš zaradený kvalt, začneš štartovať a autom cukne, reflexom okamžite mačkám spojku... Rovnako ako pri old-school štartovaní bez relé, púšťarm kľúčik a stláčam spojku.

Ak zabudneš zaradený kvalt, začneš štartovať a autom cukne, reflexom okamžite mačkám spojku... Rovnako ako pri old-school štartovaní bez relé, púšťarm kľúčik a stláčam spojku.
No pokud by to nechtelo chytnout a zapomenes kvalt, tak auto pojede na starter kdo vi jak dlouho 

-> StepaNoFUN: Myslíš u áut so štartovacím relé? A aký to u nich má význam? Ja tam nevidím súvislosť. Teda okrem tej bezpečnostnej.
-> minno 19.04.25 20:26:54: u aut, u kterejch nezalezi jak dlouho drzis klicek/tlacitko to urcite vyznam ma.
-> minno: Vybavené

Ste mi poradili teda

-> Nwkt 19.04.25 19:06:28: Taká pičárna....