-> saskyn2: Jako do kombíka, užívaného příležitostně jako "Schlafenwagen" je dvojitá podlaha super.

Ale mít cokoli v kufru pod deklem u rezervy znamená, že přesně ve chvíli, kdy to nutně potřebuješ, máš narvaný kufr...

Teď v neděli jsme při odjezdu ze Šumavy tahali Passata (tedy myslím, že to byl Passat - nějakej velkej VW kombík) jedné účastnice víkendu z pangejtu a když byl zpátky na silnici, bylo ještě potřeba vyměnit LP kolo. Auto narvaný věcma (2 děti a řidička), museli jsme vyházetz kufru hromadu krámů, abychom se dostali k rezervě...
Ten plastovej "trn" se závitem na plastovou matici vymyslel nějakej "inteligent" - závit dlouhej jak tejden, blbě se přes to vytahuje rezerva a při nandavání píchlého kola do "jímky" jsme ten trn urazili

Takže blbost na jedno použití (rezerva použitá poprvé). Proč nezachovali osvědčený krátký kovový šroub a matici na dně jímky rezervy?

Další věc - tažné oko. V autě nebylo. Ze Škoda Yeti nepasovalo (menší průměr závitu, ostatní parametry oka stejné) - proč nedělají v rámci koncernu stejný díl? Nakonec pasovalo oko z Caddy, ale při tahání se neustále povolovalo (nebo natahoval závit?). Je tedy pravda, že u Volva jsem si lehce ohnul přední tažné oko a teď mi na něj nejde nasadit krytka nárazníku (tahal jsem couváním) kvůli tomu, že se vytahovalo mírně do boku - mimo osu oka. Ale stejně bych čekal, že to šroubovací oko u moderního vozu bude bytelnější.
Taky jsem bojoval s ovládáním toho VW - například mne překvapilo, že u auta bez zámku a s tlačítkem je elektronický zámek volantu - takže abych otočil koly u stojícího auta, tak musím startovat. Taky automat, u kterého nevím, v jaké pozici je páka "řazení" - jsou tam sice symboly (bílé) s bílým podsvícením (rozsvítí se symbol zařazené pozice), ale za dne ve sněhu, když svítí sluníčko, není bez přistínění vůbec poznat, že něco svítí.
Ovládání elektronické ruční brzdy je další věc - prý se to po zastavení vozu a vypnutí motoru samo aktivuje - houby - když jsem povoloval zadní kolo (rezervu jsem dával na zadek a zadní kolo na předek), tak se mi na ledu protáčelo a musel jsem aktivovat vůz a zmáčknout tlačítko ručky...
...to jsou ty moderní stroje, které mají být bezpečnější a uživatelsky jednodušší?