-> dragon_cb_cz:
Hehe, já teď Swiftem "01 1.0 5dv jezdim. Najeto 70 tkm. Favorit je proti tomu Rolls-Royce. Tak odfláknutý a sociální auto jsem ještě neviděl. Třepotá se to jak pražskej krysařík, v hloubi palubky něco příšerně škvrčí, opěradla to má přitepleně úzký (a to jsem střízlik) a ve výbavě GL nejdou ani naklápět. Z hlediska konstrukce je všechno tenký, lehký, "plastizol" na podlaze je v asi třetinový vrstvě, než u 120 a je jenom tam, kam oko vidí na první pohled. Byť to auto bylo garážovaný a v zimě zas tak moc nejezdilo, tak je podlaha opupínkovaná začínající liškou. Z hlediska ekonomiky provozu asi lepší auto ani neexistuje. Fakt to žere kolem 5, motor (ač je to jenom dvoukroužek), nevezme olej takovým způsobem, že je ve vejfuku vidět koroze (prostě bez sazí). Na výkon 37 kW a rok 2001 to má poměrně dlouhou 5. rychlost, což kvituju. Nad 120 km/h se s tim dostává hodně těžko. Nádrž to má zoufale malou (odhadem jako Š120). Do kufru se vejde basa piv a přes idiotsky vysokou nakládací hranu a málo zdvihající se plato tam jde nakládat cokoliv pěkně debilně.
Shrnu to tak, že si kupuju na příští tejden tramvajenku, snad se mi Toledo vrátí brzo.
E: proč nekupuješ vlastně Swifta pro Alču? Máte nějaký převrácený hodnoty ne?