generálka altíku a přeseděl sem si u toho nohy aaauu
19:05:38 05.03.2010
BeBe
-> darabos: tak musis sa pozriet na zapojenie a uvidis, ze cievky su zapojene voci minusu (G) a z IMF-ka lezu budiace impulzy,takze tam moze byt na vystupe open colector PNP,alebo push-pull,kazdopadne pokal je to open colector tak ,tam tie dva odpory dat nemozes - uz som pisal preco ,pokial je tam push-pull, tak by to mozno slo ..no tie diody su jednoduchsie....
-> BeBe: ja nie som eketrotechnik, takze ma treba brat s rezervou :)
Ale tam 1A a 1B funguje ako keby "open collector", samozrejme je to MOSFET.
preto nechapem ako by to malo takto fungovat.
18:13:22 05.03.2010
BeBe
-> darabos: tie dva odpory by som tam dal len ak je 1A a 1B,na nulovom potenciale ,ked tam nieje budiaci impulz, inac ti to bude otvarat tie trandy... ono by sa to dalo orezat dvoma odpormi a diodami voci tomu 5V zdroju ...ale osobne by som tam hodil asi optocleny ,pripadne niaky prevodnik-budic CMOS-TTL
Tak všera jsme vzali za funa s mladou vozejček a honem rychle ddo kiky než nám zavřou....20tkč v pr...ale zas se budu mít u televoze na čem válet....bohužel se ani jedna část do funa nevešla tak to odsral vozejk,fun vezl jen taburet
17:31:08 05.03.2010
J3STER
Tak jsem dneska zase škrabal komaxit. Než budou hotové všechny kola tak budu mít fousy až na zem. Nevděčná to práce.
Tak sem dneska opravil osvětlení zadní značky. Měnil sem taky spínač zpátečky co je na převodovce, ale teď to místo toho aby svítilo kdy má, tak to svítí furt. Takže nový čidlo je asi špatný, zbytečně sem se tam válel
17:00:57 05.03.2010
darabos
-> gabo000000: ty ich preskakujes zejo?
16:46:49 05.03.2010
gabo000000 - zrušená registrace
-> stepan: jasne ze jinej:D ja som dobry sofer:D ja po obrubnikoch nechodiiim:D
-> Gemini: vsak ked imfsoft da iskru tak spoji + na kostru (teda - vynutie cievky) a to mozes vyuzit ako vzostupnu hranu, nie? samozrejme treba signal trosku upravit ( nejaky transistor a pre TTL uroven nejaky stabilizator), teoreticky
Edit:
skusim to nakreslit, len este musim poriesit v praci daco...
-> Gemini: A nestacilo by tam pouzit pro kazdou civku jeden tranzistor vykonovy? PNP.. otazkou, jestli ta lista nema nejakej urcite pozadavky na tu spadovou hranu.
-> Gemini: O jakym si mluvil softu? Ja myslel ze to chces dat jen na rozdelovac, pricemz by regulace predstihu stale zavisela na podtlaku a hlavne na pruzinkach odstredive regulace...
-> Gemini: Popravde uz si to moc nepamatuju. Ale premyslel jsem o opticke zavore a kontaktech v rozdelovaci... Kontakty rikaj kdy se ma palit a opticka zavora kdy se ma palit. Tyhle negace delaj ty integrovany obvody prave.
14:16:05 05.03.2010
Gemini
-> Matthes, záškodník z TechWebu: sakra a ako spravim z odpojenia minusu, odpojenie plusu ?? neviem sa z toho vymotat :D
IMF soft nedava TTL signal, riadi stare inducky presne tak ako kladivko
-> Gemini: A proc to nechces ridit TTL? Ja prave uvazoval pouziti integrovanych obvodu... NAND dejme tomu a nemel by byt problem. Pomoci tech privodnich 4 konektoru (+ - pal23 pal14) mi to jiskry hazelo v pohode pri sestupnych hranach.