skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
Tak třeba na tom něco bude. Krom té Fabie, která je z roku 2010 a je to TSI, čili nemá žádné zakrytování motoru máme ještě doma dalších šest aut v rozmezí let 1969 až 2008 a tam se kuna nepodívala ani jednou.. Chutná jí jen ta Fabia a vždy kabely, nebo výplň kapoty, který už je jen půlka.. Ale spíš to bude tím, že jediná Fabia jezdí na vyloženě kuní revír a říká si o to tím, že v areálu uprostřed polí a lesů stojí celou noc a pak zas jede domů.. Ostatní auta parkují ve městě,byť blízko lesa.
-> suri: To je na Fieste r.v. 2014 
E: Kazdopadne na mej Cordobe z 95 roku uz si taky kuny posmakly na jednej hadici, akorat jim asi nechutnala, tak nastesti utekly a neodsralo to nic jinyho.

E: Kazdopadne na mej Cordobe z 95 roku uz si taky kuny posmakly na jednej hadici, akorat jim asi nechutnala, tak nastesti utekly a neodsralo to nic jinyho.
-> Syny 16.01.15 15:26:07: ja som myslel že tieto chuťovky majú kuny až v autách od 2009 ... na 1,6 som zožratý kábel ku sviečkam ešte nevidel , očividne je to mrška šikovná ak sa jej chce v tom malom priestore ešte aj hrýzť
Jo,jo my jsme dnes dovezli naši Fabii taky ze servisu. Dalších 1500,- za prokousaný kabely.. Už je to asi potřetí či počtvrté. Sprej naprd akorát to smrdí, rušička by mohla vadit psovi, kryt an to stejně nekryje všechno a umýt motor od pachů jsme ještě nezkoušeli..
-> koště: OK, beru te za slovo :)
Jinak nevim jak to dopadlo, zatim je to asi furt v reseni. O kolik to navysuje pojistku taky nevim, to jsem nezjistoval. Matce to udelal nejakej typek od Forda, kdyz kupovala auto, takze tam ma plno veci a celkove za docela slusnou cenu.
Jinak nevim jak to dopadlo, zatim je to asi furt v reseni. O kolik to navysuje pojistku taky nevim, to jsem nezjistoval. Matce to udelal nejakej typek od Forda, kdyz kupovala auto, takze tam ma plno veci a celkove za docela slusnou cenu.
-> Syny: a človek si za totok platí a úplne zbytocne
-> Syny: -> Syny: Já ti udělam klidně svědka.
Sem tam přece pečenej vařenej a tak kuna tam fakt leze. Jednou se i proti mě rozběhla.

-> Jozka: To snad ne. Neni člověk, aby mohla být podražák
.
Jenom neví co dělá no...

Jenom neví co dělá no...
-> krtik: Takže když odmítne vypovídat, je to v háji..

Rychlovka, nemá někdo poznamenané rozměry silentbloku šikmého ramene vlečné nápravy?
-> Jozka: To snad ne. Půjde jenom na výslech a večer je doma
.

-> Syny: To se jako musí ta příslušná kuna chytit, dát na pitvu a plnění se vyplácí až v případě, že se rozborem obsahu žaludku ukáže, že ohlodala to konkrétní pojištěný auto ? Paráda..
-> Syny: Je to smutný, že s tím máte problémy. Promiň, ale nedalo mi to se nezasmát
.
No a dál to řešení pokračuje/ bude pokračovat jak?
Vyplatí se ta pojistka při úspěšném plnění?

No a dál to řešení pokračuje/ bude pokračovat jak?
Vyplatí se ta pojistka při úspěšném plnění?
-> Syny: tu policii zavolal asi na tu paní spíš :D
Premejslel jsem, jestli to dat do vtipu nebo ne, ale bohuzel je to spis smutny, nez vtipny. Dneska resili rodice s pojistovnou ohlodany kabely v aute od kuny. Maj v pojistce i pojisteni proti "okusu". A rozhovor probihal nasledovne:
Pojistovna: A vy mate to auto okousany?
Rodice: Auto ne, ale kabely ke svickam, k lambdasonde a vytrhany polstrovani kapoty.
Pojistovna: A mate na to svedky?
Rodice: Byli jsme u toho my a dva synove, kdyz jsme na to prisli.
Pojistovna: Takze nemate?
Rodice: No v tu chvili kdy to ta kuna kousala to opravdu nikdo nevidel.
Pojistovna: Aha, a volali jste policii?
Tak tohle je prosim uroven dnesniho sveta...
Pojistovna: A vy mate to auto okousany?
Rodice: Auto ne, ale kabely ke svickam, k lambdasonde a vytrhany polstrovani kapoty.
Pojistovna: A mate na to svedky?
Rodice: Byli jsme u toho my a dva synove, kdyz jsme na to prisli.
Pojistovna: Takze nemate?
Rodice: No v tu chvili kdy to ta kuna kousala to opravdu nikdo nevidel.
Pojistovna: Aha, a volali jste policii?
Tak tohle je prosim uroven dnesniho sveta...

-> myschaak AZNP K.Hora, Pavel P@nkáč, francomk: takovou jsem měl radost
k tomu vybroušení mě inspiroval havlik odkazem na produkční vytahováky. Podíval jsem se na tu stopku a zůstaly tam tak 2 závity. Takže ty jsem po obvodu zabrousil, aby nebraly závit, ale byly co největšího průměru a pak mi i ukázaly, jak vybrousit střed. Upnul jsem 1mm kotouč z flexy do pomaleji se otáčející brusky a opatrně vybrousil střed 

-> Klubko_: 

-> Klubko_: celkem genialní napad!
-> Klubko_: 

Pokračujeme po chvilkách na formě nárazníku... Dneska druhá (na kritickejch místech třetí) vrstva skoro v 90% plochy... Ještě tak 3-4 vrstvy všude a zkusím to z toho vyloupnout.
Doufám, že to nezahodím i s modelem. :-D
Doufám, že to nezahodím i s modelem. :-D
Tak se mi to podařilo vytáhnout zalomenej závitník
viz co jste dnes podělali.
Zkoušel jsem to z druhé strany vyšroubovat šroubem, kterej jsem upnul do vrtačky, ale ani se to nehlo. Vybouchání jsem ani nezkoušel. Nakonec jsem vzal ulomenou stopku z toho závitníku a vybrousil si vytahovák

Zkoušel jsem to z druhé strany vyšroubovat šroubem, kterej jsem upnul do vrtačky, ale ani se to nehlo. Vybouchání jsem ani nezkoušel. Nakonec jsem vzal ulomenou stopku z toho závitníku a vybrousil si vytahovák

-> Eidy: vrtackou sa da aj mlet maso 

-> Jarda: tak musíš stereo :-D
-> Eidy: ale tam upnes jen jednu metlu

-> Eidy: já robil vrtačkou těsto na palačinky 

Dnešní zkušenost. Jak poznáte kutila v kuchyni? Když sníh z bílků šlehá vrtačkou. 

Úplně off topic,ale čte to tady víc lidí,nemáte někdo doma starej funkční paleťák? Délka mi je jedno.... na pokusy
Platím v kuřatech

Platím v kuřatech

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: to chápu.Ani za peníze už bych to nechtěl dělat..
-> Bery: no konečně ten humus dáváš důle. jen sem chtěl říct abys semnou na škrábání nepočital, jednou stačilo

-> Bery: Neboj. Zhubnutý klila plastizolu doplníme přidním tmelu, pryskyřice a jinejch "dobrot" v jinejch partiích. :-D
No,no...clovek jednou skrtne o sloup a..... jinak hubneme...leva strana hotova.
-> Nwkt: No vidíš to. :-D To není špatnej nápad. Ale dostatečná zásoba připravenejch a olakovanejch dílů by mohla stačit. a časem třeba půjdeme do nižší hmotnosti, při vyšší pevnosti...
-> Stepan FUN: Udělej mu ho gumovej 

Dneska napatlán vosk a "igelit" ve flašce na jeden nárazník... Pokud se mi povede zejtra přijet domů rozumně, tak začínáme s vytvářením formy. :-)
-> Stepan FUN: OK.. ale třeba z těch svářeček, kde jsem měl slušnej přehled, tohle technickej pokrok už prakticky vyhnal pokud jsem si všiml..
Dneska jsem prvně "pracoval" s origo VAG 1552. Naštěstí jenom z důvodu, že jsem ho opravoval. Zlatej VAG-COM. Se nedivím, že v těch autorizákách se jim tak krutě nedaří něco diagnostikovat. Ten 2řádkovej displej je strašně nepřehledný zlo.
-> Jozka: Bohužel - vytáhnout kabel a dát kabelovej pár je dost nepraktický. :-/ Přece jenom za to docela tahaj a zapojování přímo do ovladače je pohodlnější...
Pokud se porozhlídneš, budu vdečen. ;-)
Pokud se porozhlídneš, budu vdečen. ;-)
-> Stepan FUN: Tak to je nepříznivý, pokud je nepraktický vytáhnout z panelu kabel a propojit mimo něj kabelovým párem příznivější ceny, který se sháněj o hodně líp.. Ale rozhlýdnu se..
-> Jozka: Kabelová zástrčka, panelová zásuvka. Pinů je 19 (na tý zástrčce je prostřední neosazenej), ale stačilo by i 14 pinů (zbytek není použitej v zásuvce).
-> EDoZoNe: Taky jsem na to koukal,zajímavá fotka :D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Teda to jsi mi dal tim kováním.. Jsem na to čuměl a nebyl jsem schopnej zpracovat, že máš průhledný dveře, než mi to došlo jak to je 

-> Stepan FUN: Moc pěkný.. Nu, některý výrobci prostě mají z nepochopitelných důvodů takovou obchodní politiku, že na dílech pak hledáš, která jejich část je z platiny..
To jsou kabelový koncovky a mají 18 pinů ?

To jsou kabelový koncovky a mají 18 pinů ?
Jsem po dlouhý době svařoval... Nový dveře z chodby do kotelny. Ještě to musim zejtra dorazit.
-> Jozka 10.01.15 11:43:23: Ono Bomag má obecně prasečský ceny za díly. :-/ Například jsem poptával chcípací segment na tenhle ježkovej válec. Je to prakticky elektroventil, kterej zavírá naftu do čerpadla. Kostička do který jdou 4 hadice (2x přívod 2x zpátečka) a je v tom elektrocívka a lapovanej pístek, za kterej ta cívka tahá. Vytáhnul jsem z toho kus drátu, kterým se to chcípá mechanickou páčkou na čerpadle, protože 17tis. bez DPH je masakr. :-/
Kdybych narazil na něco, čím se tyhle konektory budou dát nahradit za lidskou cenu a na kroucený kabely s odpovídajícím počtem drátů, tak neváhám, protože tohle je prostě šílenost. :-/ A vzhledem k tomu, že si toho nikdo moc neváží, tak životnost těch konektorů je max. 3 roky...
Kdybych narazil na něco, čím se tyhle konektory budou dát nahradit za lidskou cenu a na kroucený kabely s odpovídajícím počtem drátů, tak neváhám, protože tohle je prostě šílenost. :-/ A vzhledem k tomu, že si toho nikdo moc neváží, tak životnost těch konektorů je max. 3 roky...
-> RadovanSkodovkar: oka číslo máš, stačí sa ozvat
-> castrol: Okej, tak niekedy keď bude cesta, budeš doma a ja nezabudnem tak sa stavím 

-> RadovanSkodovkar: jo kľudne mozes