-> King 11.01.17 09:22:54: Jo, tyto debaty si z TW pamatuju (i články p. Čecha, dokud ještě přispíval na TW) a vzpomněl jsem si na to. Něco na tom možná bude, neboť původní hlava na mé 130LPG, která najela necelých 50 tisíc na Super a pak cca 120 tisíc na LPG s tímto problém neměla. Tedy od doby, kdy do této škodovky nechal před cca 11 lety kamarád namontovat plyn jsem ventily seřizoval jednou za rok při pravidelném servisu a nebyly o nic více zaklepané, než u auta, jezdícího na benzín. Poté, co jsem se stal majitelem tohoto vozu, rozhodl jsem se zjistit, proč tato 130 oproti mé první 130 je o poznání línější. Poslední, co mne napadlo, že po těch letech provozu na LPG už asi budou zaklepané ventily, tak jsem před rokem a půl shodil hlavu (výfukové ventily byly lehce zaklepané, ale ne nijak fatálně) a nasadil tuhle hlavu z Aukra...
Poprvé, když jsem po cca 1000 Km přetahoval šrouby hlavy, všiml jsem si, že výfukový ventil na prvním válci bylo potřeba štelovat o poznání víc, než u ostatních válců. A když jsem každý měsíc jednou až dvakrát musel štelovat tento ventil, začal jsem tušit zradu...