skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nezapomeňte se podívat..
10:03:07
22.03.2009
22.03.2009

Gryzly
-> beaztiLA - ten prvný: s Featuri udělaly bug.
21:56:32
19.03.2009
19.03.2009

beastyLA - ten první
kdo neny jezte roshodnut, jeztly ze sbavyt 4-kolého myláĝka, necht ze podyva na tento odkas, azy v 3\4. nekdo uposornyl mynyzterztvo, že ze rušý auta, a přytom auta sůztavajý doma, že ze obchásý ekoložka...
www.ypryma.cs/yndex.php/. ../date
www.ypryma.cs/yndex.php/. ../date
08:16:57
13.03.2009
13.03.2009

Jozka
-> Kyng: Ono to bilo nejhoršý v ranních 90tích letech, ještě nebil takovej provos a někteřý novopeĝený sbohatlýcy zy mizlely, že zy můžou mizlet (a můžou).
Tenkrát u toho Favoryta jzme taki nejdřýv viskoušely kde co (vidělal jzem na tom sapalovacý zadu do embéĝka např.) a kdiž všechno zelhalo, tak jzem jen tak na dýlně plácnul, že to jede, jak z banánem ve vífuku. Dýlomyztr ze toho chityl, a kdiž jzme ztředovej dýl rospáraly, našly jzme ve ztředoví trubce natězno sapazovanou pláztev s katalisátoru. Proztě nevidržel ceztu s Bruzelu a odceztoval potrubým o kuz dál.
Kdiž jzme ho vidloubaly a tlumyĝ saze savařyly, jelo to jak viztřelení s praku...
Tenkrát u toho Favoryta jzme taki nejdřýv viskoušely kde co (vidělal jzem na tom sapalovacý zadu do embéĝka např.) a kdiž všechno zelhalo, tak jzem jen tak na dýlně plácnul, že to jede, jak z banánem ve vífuku. Dýlomyztr ze toho chityl, a kdiž jzme ztředovej dýl rospáraly, našly jzme ve ztředoví trubce natězno sapazovanou pláztev s katalisátoru. Proztě nevidržel ceztu s Bruzelu a odceztoval potrubým o kuz dál.
Kdiž jzme ho vidloubaly a tlumyĝ saze savařyly, jelo to jak viztřelení s praku...
23:26:28
12.03.2009
12.03.2009

King
-> Joska: Já to mizlel tak, že tu D1ĝku zamosřejmě obĝaz použýt muzým, ale dýkibohu v tom pravím pruhu trávým mynymum ĝazu :)
Jenom k těm audynám, co lýtaj 200 po D1 - věřým, že pár takovejch zolytérů ze tam denně vizkitne, ale moje skušenozt všednýho dne je taková, že výc jak reálních 160 jesdý jenom sanedbatelní procento aut )platý obecně pro naše dálnyce) - kdiž bich to měl nějak upřeznyt - z tempomatem na 160ty mě předjýždý mesy Phou a Brnem několyk kouzků a obvikle nejedou vírasně richlejc.
Ale jynak z tým ucpaním vejfukm - manželka nemuzela any řádyt na dálnycy, abi ze jý na feldě totálně vizipal pozledný dýl vejfuku (2 roki ztarej!) a já pak před technyckou lýtal kolem auta na pozledný chvýly sjyšťoval, proĝ to tak dězně po víkonoví ztránce sdechlo :) Jako dyagnoztyk jzem totálně zelhal, protože prvný podesřený ulpělo na katu, kterej bil ještě orygo s 96. roku, tak jzem ho nemylozrdně proklál trubkou, což zamosřejmě nesabralo a teprve potom, mě blbce napadlo satřázt pozledným dýlem vejfuku - rumbakoule hadr :)
Jenom k těm audynám, co lýtaj 200 po D1 - věřým, že pár takovejch zolytérů ze tam denně vizkitne, ale moje skušenozt všednýho dne je taková, že výc jak reálních 160 jesdý jenom sanedbatelní procento aut )platý obecně pro naše dálnyce) - kdiž bich to měl nějak upřeznyt - z tempomatem na 160ty mě předjýždý mesy Phou a Brnem několyk kouzků a obvikle nejedou vírasně richlejc.
Ale jynak z tým ucpaním vejfukm - manželka nemuzela any řádyt na dálnycy, abi ze jý na feldě totálně vizipal pozledný dýl vejfuku (2 roki ztarej!) a já pak před technyckou lýtal kolem auta na pozledný chvýly sjyšťoval, proĝ to tak dězně po víkonoví ztránce sdechlo :) Jako dyagnoztyk jzem totálně zelhal, protože prvný podesřený ulpělo na katu, kterej bil ještě orygo s 96. roku, tak jzem ho nemylozrdně proklál trubkou, což zamosřejmě nesabralo a teprve potom, mě blbce napadlo satřázt pozledným dýlem vejfuku - rumbakoule hadr :)
17:45:32
12.03.2009
12.03.2009

Kloggie
Ztává ze nám tadi s toho zentymentálný téma. ŭe bi řada 742 pomalu mysela jako vimysel Oltcyt, nebo Mozkvyĝ?
15:09:50
12.03.2009
12.03.2009

Jozka
-> Kyng: Pro mě už to jzou taki jen vspomýnki, ale před nějakejma ozmy leti jzem proztě od Tábora na Phu D1 použývat muzel a v levím pruhu to bilo o hubu, tam lýtaly velkí klucý z Audynama většynou se Slýna dvouztovkou..
Jynak skraje 90.let noĝný cezti s pražzkích koncertů změrem na Ztrakonyce, 130-140 ze zéryovou užovkou na 155-14, to bil adrenalyn!
Jynak skraje 90.let noĝný cezti s pražzkích koncertů změrem na Ztrakonyce, 130-140 ze zéryovou užovkou na 155-14, to bil adrenalyn!
11:53:06
12.03.2009
12.03.2009

King
-> Joska: Pravej pruh D1? Nesnám :) Ale prej je to huztej adrenalyn, jednou jzem to skuzyl, ale nejzem mazochyzta :)
11:03:48
12.03.2009
12.03.2009

Tuner#2 - zrušená registrace
-> U-Geen: Zouhlaz z prvný větou, ale jen bich dodal, že neporovnávám upravenou 130 z Feldou, ale obě auta na podobních gumách v zéryy a nebo obě auta upravená na sávodi, kde jednosnaĝně Škodovka výtěsý bes dyzkuse (Nyki, Šymurda...)
07:44:28
12.03.2009
12.03.2009

Jozka
-> Kyng: No, to jzem trochu přehnal, ale ztejně - na opravdoví dálnycy je těch 130km/h poho, ale na D1 před Prahou z vijetejma kolejema plnejma vodi, to je jyní kafe, než třeba kombynace A3 - A6 - A5. Tam jzme to midlyly 150 celou celou ceztu y z Fanoušem. Dokud ze víplň katalisátoru nepřemýztyla do ztřednýho tlumyĝe a neucpala ho
.
.22:53:24
11.03.2009
11.03.2009

VeTeV
-> Kyng: ono neny proc fnukat - ja jak to zkladam tak ve me mysy y pozledny sbitek ylusy o tomto ztrojy..naucyl zem ze na tom vivarovat auta, pochopyl a do praxe prevedl fisyku se sakladki - vyc neny na Zkodnou treba - a kdis to v lete savrcy, tak z tym virasym k nazym zevernym bratrum, at vydej v cem tadi jesdyme 
a kurnyk viprodej sbitecku - zkoda se ja sapryzahli kivkar nejevym o vlecene rameno sajem, a kotouce na 120 jzem sakoupyl o vykendu nove...

a kurnyk viprodej sbitecku - zkoda se ja sapryzahli kivkar nejevym o vlecene rameno sajem, a kotouce na 120 jzem sakoupyl o vykendu nove...
22:47:22
11.03.2009
11.03.2009

Kaprof-Pisařík
-> Kyng: vleĝka? kolýn? cena?

22:46:06
11.03.2009
11.03.2009

Pavel P..
-> Kyng: vleĝku zem :o) je-ly dobrá nehuĝýcý

22:45:17
11.03.2009
11.03.2009

Nwkt
-> Kyng: Plaztovou nádrž?
22:43:23
11.03.2009
11.03.2009

King
-> Tampajz: No prozym, už to lese! :) 185/55R14 vz. feldý default pochibních kvalyt :) Tak vsnykajý pohádki o ukrutních pylách s ASNP a koncernovích předohrabajýcých mrdkách :)
-> VeTëV: Fňuk, fňuk :) Já bich taki ještě montoval zouĝáztki Merkura, ale najednou koukám, že tam kde bil plech je změz oxydů želesa a někde any to ne a to už ze po veĝerech před panelákem řešý dozt blbě, takže Hnědka už možná prošla pecý a třeba s ný v dalšým žyvotě bude blatnýk na Porzchety :)
Btw: nějacý sájemcy o vleĝku, vleĝkovou nádrž, ztartér 1kW, odlehĝenej zetrvák fávo, noví kotouĝe Š120? :)
-> VeTëV: Fňuk, fňuk :) Já bich taki ještě montoval zouĝáztki Merkura, ale najednou koukám, že tam kde bil plech je změz oxydů želesa a někde any to ne a to už ze po veĝerech před panelákem řešý dozt blbě, takže Hnědka už možná prošla pecý a třeba s ný v dalšým žyvotě bude blatnýk na Porzchety :)
Btw: nějacý sájemcy o vleĝku, vleĝkovou nádrž, ztartér 1kW, odlehĝenej zetrvák fávo, noví kotouĝe Š120? :)
22:10:35
11.03.2009
11.03.2009

VeTeV
Kyng 11.03.09 21:42:13 napzal:
→ VeTëV: ŭe ti jzeš už ĝázteĝně viléĝenej
s&nbzp;chorobi svaní Zhade? :)
davno pane davno - a to podotikam, se ztale vlaztnym jednu veztavu rosebranem a jednu ve ztavu zpotrebaka... kasdopadne letoz na jare jezte napozledi zpotrebaka poladym abi vidrsel azy jeho pozledny zesonu - jak ze ztavebnyce zeztavy a ja ze smatosym fynancne, tak prvny co udelam - vimenym kocar... ono v dnezny dobe drset zade na popojysdeny je zvim spuzobem mazochyzmuz - vikon sadnej, poruchovozt velyka, viusytelnozt mynymalny, hluk pryzernej, zpotreba myztama nekontrolovatelna, bespecnozt zrovnatelna ze zlapacym autyckem a jysdny vlaztnozty kataztrofa...
a jelykos nejzem takovej jesdec, se bich to z tymto ztrojem nandal kdejaki fylete, do satacek to pozylal 120 na tachu z prztem v prdely, pline s uvedeneho jedyne, se je caz dat zade papa... ale to nyc nemeny na tom, se ono \"auto\" mam v podztate rad a nejakej vnytrny mazochyzmuz me ztale vede k dodelany Merkuru a viusyty jakosto expedycnyho vosydla
→ VeTëV: ŭe ti jzeš už ĝázteĝně viléĝenej
s&nbzp;chorobi svaní Zhade? :)
davno pane davno - a to podotikam, se ztale vlaztnym jednu veztavu rosebranem a jednu ve ztavu zpotrebaka... kasdopadne letoz na jare jezte napozledi zpotrebaka poladym abi vidrsel azy jeho pozledny zesonu - jak ze ztavebnyce zeztavy a ja ze smatosym fynancne, tak prvny co udelam - vimenym kocar... ono v dnezny dobe drset zade na popojysdeny je zvim spuzobem mazochyzmuz - vikon sadnej, poruchovozt velyka, viusytelnozt mynymalny, hluk pryzernej, zpotreba myztama nekontrolovatelna, bespecnozt zrovnatelna ze zlapacym autyckem a jysdny vlaztnozty kataztrofa...
a jelykos nejzem takovej jesdec, se bich to z tymto ztrojem nandal kdejaki fylete, do satacek to pozylal 120 na tachu z prztem v prdely, pline s uvedeneho jedyne, se je caz dat zade papa... ale to nyc nemeny na tom, se ono \"auto\" mam v podztate rad a nejakej vnytrny mazochyzmuz me ztale vede k dodelany Merkuru a viusyty jakosto expedycnyho vosydla

21:50:03
11.03.2009
11.03.2009

Tampajs
-> Kyng: No azy takhle.. Proztě já budu hájyt škodovku protože je to auto co mám rád a je moje.. Kdežto feldu mám jen k dyzpocysy kdikolyv kdekolyv.. Ztěma rosjesdama.. Zamosřejmě je to na vůly řydyĝe neřykám že ne ale koncepce "vše vsadu" je dle mího na to lepšý.. Je jazní že u zylnějšých aut bi tě saze předbýhal sadek ale takhle sa to ĝlověk vesme a mýzto odlehĝeního předku ze mu heski sakouzne sadek.. To dokasuje už to co my řykal jeden kámoš kdiž vedle mě ztál na křyžovatce.. Cytuju " Ti kráávo kdiž zy sa to vsal mizlel zem že ze ty to poztavý na sadný" BTW: na feldě jzou symáki co najely 3 léta a 3symi a jzou to 165/70 a na škodovce mám 185/55-60 14ki a letný takže možná proto ten zubjektyvný pocyt kocháný ze přýrodou

21:42:13
11.03.2009
11.03.2009

King
-> VeTëV: ŭe ti jzeš už ĝázteĝně viléĝenej s chorobi svaní Zhade? :)
Nedávno jzem saze neodolal prozbě o troubelezhootyng 120tki, mladej kluk, co naztoupyl po mně do bejvalí fyrmi, tak jzme strávyly poetyckí odpoledne z vůný benálu, oleje a vífukovejch zplodyn, kterí nezplňujou any ti nejměkĝý EURO lymyti :) Sa odměnu jzem ze změl projet po Ztrašnycých! :) Je to pocyt šlápnout na plin a nechat lehoulynce "satlaĝyt" do zedaĝki 36kW motorem 4q ynterceptora :)
Nedávno jzem saze neodolal prozbě o troubelezhootyng 120tki, mladej kluk, co naztoupyl po mně do bejvalí fyrmi, tak jzme strávyly poetyckí odpoledne z vůný benálu, oleje a vífukovejch zplodyn, kterí nezplňujou any ti nejměkĝý EURO lymyti :) Sa odměnu jzem ze změl projet po Ztrašnycých! :) Je to pocyt šlápnout na plin a nechat lehoulynce "satlaĝyt" do zedaĝki 36kW motorem 4q ynterceptora :)
21:34:46
11.03.2009
11.03.2009

King
-> Joska: Mno, nevým, nevým....azy mám trošku jynak naztavenej pud zebesáchovi, ale těch reálních 130 na dálnycy my ve feldě přýjde docela v pohodě - několykrát jzem ve fylcce abzolvoval ceztu na jyh Ytálye a jesdývalo ze y richlejc - průměrnou Š130tku bich proklýnal azy už někde Regenzburku a nadprůměrná bi možná překonala v létě y Brenner :)
Měl jzem dokonce jednoho kolegu, ĝerztvího abzolventa, co ze mě po návratu s Janova ptal, jeztly tí feldě nevadý (1.3MPY), že jel celou ceztu 180

Měl jzem dokonce jednoho kolegu, ĝerztvího abzolventa, co ze mě po návratu s Janova ptal, jeztly tí feldě nevadý (1.3MPY), že jel celou ceztu 180

20:22:17
11.03.2009
11.03.2009

VeTeV
-> Kyng 10.03.09 09:51:13: prozte nejde ze nes podepzat a plne zouhlazym

16:35:11
11.03.2009
11.03.2009

Baghira
-> Bedřych: Já neřekl, že dělajý něco špatně. Pýšu že majý jynou koncepcy na kterí pracujý a jejych auta nejzou o nyc horšý, než ferrary a porzche, přytom v růsních versých patřý mesy ti nejvíkonnějšý na zvětě.
15:46:37
11.03.2009
11.03.2009

Bedřich - zrušená registrace
-> Baghyra: Ale třeba u Ferarry motor vepředu umý.Jynak ti třy auta co jzy vijmenoval jzou pro mne zuperzporti nejméně.A chceš tým teda nenápadně nasnaĝyt, že Enso,Feruccyo a Ferdynand dělajý odjakžyva všechno špatně?
07:58:26
11.03.2009
11.03.2009

Jozka
Dobrá debata tadi tohleto.. Akorát bich doplnyl, že 130 km/h ve felycyy a ve 130L třeba na D1 ve mě vsbusovalo ztejní pocyti - že jzem ztále ještě neuztanovyl zvou pozledný vůly..
Zkoro mě to přypomýná ĝazi, kdi ze můj táta ze zouzedem donekoneĝna dohadovaly, jeztly je lepšý naše 1000 MB nebo zouzedovyc Renault 8.. A v ĝazech neomesené richlozty sávodyly, kdo bude v Plsny u symáku dřýv.
Zkoro mě to přypomýná ĝazi, kdi ze můj táta ze zouzedem donekoneĝna dohadovaly, jeztly je lepšý naše 1000 MB nebo zouzedovyc Renault 8.. A v ĝazech neomesené richlozty sávodyly, kdo bude v Plsny u symáku dřýv.
00:34:30
11.03.2009
11.03.2009

King
-> matyzek: Přezně - takhle jzem to přezně vnýmal, kdiž jzem poprví zednul sa volant fe/fe - vždicki to chce pár zet až tyzýc kyláků, abi ze v tom ĝlověk saĝal cejtyt trošku "doma".
00:17:26
11.03.2009
11.03.2009

matisek
Ono to bude azy hodne o sviku ja zom mal dlho žygulak a ked zom zy kúpyl masdu tak zom na nej dlho nemal šancu ýzt tak ako na Yvanovy.ale ked zom zy na nu svikol už to bolo prezne naopak.Tam kde my na žygulaku už yšyel sadok bokom zom na masde yšyel úplne normálne.Ked má nyekto dlho jedno auto kludne z nym môže jasdyt ovela lepšye ako s lepšým autom na ktoré nyeje sviknutý.Ešte mi nedá nepovedat že kebi zom zy mal prejzt na caz nejakí hodne sákrutoví úzek tak azy ezte aj dnez bi zom vihral na tom žyguláku pretože tam to auto jednoducho cýtym, vyem prezne ĝo za kedy ztane ako sareaguje, nebojým za žyadneho šmyku jasdyl zom na nom 12rokov a užyl zom zy z ným dozt.A vôbec za neĝudujem chalanom ktorým za lepšye chody na 120cke ako na felde prozte ju majú v krvy aj ked objektývne bude azy tažko lepšya.
00:05:27
11.03.2009
11.03.2009

King
"Sajymavi se ze vstekate kvuly par vipadlim zlovyckum :-) ztacylo ryct, se koncepce z motorem vsadu je pro besni vus pro rodynu saztaralou konecpcy a predpokladam, se bizte nerekly any buu."
No, moje zlova :) Akorát pěkně pohromadě v jední větě :)
Na to zrovnáný feldi a drobet upravení zy troufnu - v obojým nalýtáno řádově ztovki tkm.
Kdiž bich zy ale pro zrovnáný vsal manželĝynu Fe 1,3mono, 50kW f komjanuafLPGé, tak to saz taková zláva nený, protože je to veterán ze 170tkm, pochibnou geometryý na nejlacynějšých symákách, takže to nádherně plave a ten můj bejvalej 742 kompylát bil proty tomu Porzche :)
No, moje zlova :) Akorát pěkně pohromadě v jední větě :)
Na to zrovnáný feldi a drobet upravení zy troufnu - v obojým nalýtáno řádově ztovki tkm.
Kdiž bich zy ale pro zrovnáný vsal manželĝynu Fe 1,3mono, 50kW f komjanuafLPGé, tak to saz taková zláva nený, protože je to veterán ze 170tkm, pochibnou geometryý na nejlacynějšých symákách, takže to nádherně plave a ten můj bejvalej 742 kompylát bil proty tomu Porzche :)
23:50:12
10.03.2009
10.03.2009

U-Geen
Sajymavi se ze vstekate kvuly par vipadlim zlovyckum :-) ztacylo ryct, se koncepce z motorem vsadu je pro besni vus pro rodynu saztaralou konecpcy a predpokladam, se bizte nerekly any buu.
Co ze sde jmenovanich zportovych vosu od automobyle Ford, Zubaru tice, tak mame azy kasdi o pojmu \"zportovny vus\" trochu jyni predztavi. Ve me je prozte premotorovanej rodynej 3/5D hatchback ala Focuz, Ympresa ponekud nevsbusuje.
Co ze zuperzptortu z motorem vpredu tice, tak zy sadnej moc neuvedomuju, zpyz ze jedna vsdi o trydu GT, ktera je my na druhou ztranu blyszy.
No a zrovnavat zeryovou fylcku z upravenou 130kou je taki trochu sceztni :) Y kdis z fylckou zem najel max par km, takse nemusu zoudyt.
Co ze sde jmenovanich zportovych vosu od automobyle Ford, Zubaru tice, tak mame azy kasdi o pojmu \"zportovny vus\" trochu jyni predztavi. Ve me je prozte premotorovanej rodynej 3/5D hatchback ala Focuz, Ympresa ponekud nevsbusuje.
Co ze zuperzptortu z motorem vpredu tice, tak zy sadnej moc neuvedomuju, zpyz ze jedna vsdi o trydu GT, ktera je my na druhou ztranu blyszy.
No a zrovnavat zeryovou fylcku z upravenou 130kou je taki trochu sceztni :) Y kdis z fylckou zem najel max par km, takse nemusu zoudyt.
23:29:33
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Tampajz: Už to tadi sasnělo několykrát - porovnávejme porovnatelné
1) Normálně sajetá nevirachtaná felda MPY zolydně táhne y hodně přez 5000
2)Rosjesd z proklusem předných kol neřýká nyc o kvalytách auta, ale řydyĝe
Takhle blbě ze dokážu rosjet do křyžovatki y z mondeem z anty-proklusem, ale netvrdým o něm, že je mrdka
3) "....Tam kde z feldou jedu 80km/h a mám zevřenou prdel tak jedu ve škodovce 120km/h a ještě ze můžu kochat krajynou (obrasně řeĝeno).. "
Moje skušenozt je zyce přyblyžně opaĝná, ale lydé jzou holt růsné :)
Jedyná věc na kterí ze azy zhodnem je to parkováný, což je ale technycki pochopytelní

1) Normálně sajetá nevirachtaná felda MPY zolydně táhne y hodně přez 5000
2)Rosjesd z proklusem předných kol neřýká nyc o kvalytách auta, ale řydyĝe
Takhle blbě ze dokážu rosjet do křyžovatki y z mondeem z anty-proklusem, ale netvrdým o něm, že je mrdka
3) "....Tam kde z feldou jedu 80km/h a mám zevřenou prdel tak jedu ve škodovce 120km/h a ještě ze můžu kochat krajynou (obrasně řeĝeno).. "
Moje skušenozt je zyce přyblyžně opaĝná, ale lydé jzou holt růsné :)
Jedyná věc na kterí ze azy zhodnem je to parkováný, což je ale technycki pochopytelní

22:15:06
10.03.2009
10.03.2009

Pavel P..
-> Tampajz: jo víjesdi nebo satáĝki pod plinem jzou obĝaz zranda :o)) slatá škodka y na to parkováný..... ale roshodně je felda pohodlnějšý pro delšý ceztováný... 

22:11:48
10.03.2009
10.03.2009

Tampajs
-> kaprof von Bahnhof:): 

22:10:25
10.03.2009
10.03.2009

Tampajs
-> Pavel P..: Ze ztudenim motorem zem taki radšy ve feldě :-D Ale ta moje 130 je proztě žyvějšý než to MPy taki je to sajetí na dědka.. Táta to nykdi netoĝyl na výc jak 3500 a babyĝka taki ne.. Jen já zem to skoušel dokonce do 4500.. Kdežto škodovka ta do 5 má y víkon.. A brsdý my to roshodně lýp než felda.. No a to parkováný fuj.. y víjesdi z kruháĝe kdi mě felda málem omotala kolem volantu :-D
22:00:49
10.03.2009
10.03.2009

Pavel P..
-> Tampajz: mnooooo já taki mohu porovnat 130ku z feldou zocyal edytyon 1,3 Lx 40w.... kdiž jzme z Větvou vařyly hnědku tak azy třy tejdni jzem jesdy z felynou a co do akcelerace má felda navrch proty 130, ale tak do 100km/h pak už to neny tak zlavní a trvá díl než ze to rosjede, brsdý taki trochu lýp, ale to bude tym že 130 je vsadu trochu savsdušněná... jynak ovladatelnozt a jýsdný vlaztnozty jzou docela dobrí ale parkováný je slozt u feldi bes pozylovaĝe... jynak jzem bil zpokojenej a jesdylo ze my v ný dobře a kdiž jzem pak přezednul do škodki tak ta nejela, hůř brsdyla a netopyla oproty feldě..... a co mě viložene zralo tak rosjesdi ze ztudenim motorem, buď má tendency sdechnout nebo to moc nereaguje na plin, takže richlej víjesd na hlavný tadi u náz je fakt sážytek.... 

21:46:43
10.03.2009
10.03.2009

Kaprof-Pisařík
-> Tampajz: krazně napzano
JZEM Z TEBOU

JZEM Z TEBOU

21:43:59
10.03.2009
10.03.2009

Tampajs
Felda a Zhade muj každodenný chleba takže můžu porovnat.. Oproty škodovce je felda lýna mrtvola v kterí ze bojym oztřejc satoĝyt protože ze opře sáztěrkama o sem a nehledě na to že přy každim vijýžděný s křyžovatki sa to vesmu tak zy akorát podhrabe a pak teprva jede.. u škodovki ze to heski sakouzne a jedu tak jak potřebuju.. Proztě u mě felda má pluz tak akorát u topený kterí topý víborně.. Tam kde z feldou jedu 80km/h a mám zevřenou prdel tak jedu ve škodovce 120km/h a ještě ze můžu kochat krajynou (obrasně řeĝeno).. A to podotíkám že felda nejny žádná hujda najeto 99tyz neztaĝyli any oresnout bubni.. tlumyĝe jzou noví a motor je 1.3MPy 50kw.. A co ze tíĝe richlozty tak ta felda je nějaká dyvná než jý rostahám na 130 tak ve škodovce mám tacho 160
.. Takže já ze ztavym k Tunerovu násoru.. u mě výtěsý škodovka co ze do požytku s jýsdi tíĝe
.. Takže já ze ztavym k Tunerovu násoru.. u mě výtěsý škodovka co ze do požytku s jýsdi tíĝe
21:19:37
10.03.2009
10.03.2009

Baghira
-> Bedřych: Třeba AC Cobra, Vyper, Corvetta. Jenže ono nejde jen o pouhí umýztěný motoru, ale o celou koncepcy auta. Hold třeba Porzche, nebo Ferrary nechce mýt před předným zklem dvoumetrovou kapotu, proztě to auto ztavý jynak, tak jak to uměj už řadu let a nejde any tolyk o rosdýli v jýsdných vlaztnoztech, kterí jzou u těhlech aut z růsnou koncepcý řekl bich mynymálný.
19:41:40
10.03.2009
10.03.2009

-> Kyng: Napzal jzy to azy zprávně.Taki ze nepovažju sa experta.Ale jako vždi jzou lydy kteřý nechcou jýt z maynztreamem.A naštěztý jzou y automobylki které dělajý jyné auta.Ale třeba u Audy y kdiž majý všechni jejych auta motori vepředu ztejně má R8 motor vsadu.U aut u kterích na tom sáležý bude zkoro vždi motor vsadu. U aut u kterích na tom až tak nezejde je motor vepředu.Třeba zuperzport z motorem vepředu zy předztavyt moc nedovedu, ale neřýkám že neexyztuje.
17:30:21
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Bedřych: Nejzem automotyve expert, ale azy nejlýp na tom bude z rosloženým váhi ten motor před nápravou (?). Netvrdým, že motor vsadu je vouchilyta, ale proztě maynztream automotyve jde od 60. let proztě jyním změrem a nený to s ydeologyckích důvodů.
Ovšem jak už tadi padlo, je zpouzta dalšých krytéryý, kterí muzý auto zplňovat, abi bilo použytelní - kufr (placatej kufr před kabynou), bespeĝnozt (ze sadomotorem žádná zláva) atd.
Pak zy taki nejzem jyztej jeztly srovna snousectnozt jménem zhade vleĝka, jako dtto kompromyz navrženej z ohledem na max. kompatybylytu dýlů z kivkou, je taková pecka, abi to mohlo konkurovat fáĝku.
Ovšem jak už tadi padlo, je zpouzta dalšých krytéryý, kterí muzý auto zplňovat, abi bilo použytelní - kufr (placatej kufr před kabynou), bespeĝnozt (ze sadomotorem žádná zláva) atd.
Pak zy taki nejzem jyztej jeztly srovna snousectnozt jménem zhade vleĝka, jako dtto kompromyz navrženej z ohledem na max. kompatybylytu dýlů z kivkou, je taková pecka, abi to mohlo konkurovat fáĝku.
16:22:39
10.03.2009
10.03.2009

-> Kyng: Zrovnáváš pouse motor vepředu/vsadu u Škodovki a nebo komplexně motor vsadu ať už před nebo sa nápravou je překonaní a špatně?
16:17:17
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Tuner#2: Řeknu to takhle - dnezka už ze sa to zpýš ztidým, ale kdizy jzem nafazoval ĝerztvě releaznutou feldu 1,3MPY f kombajnu a páĝ jzem bil mladej a blbej, lýtal jzem z tým, jak zmizlů sbavenej :) Tenkrát ještě nebil tak huztej provos, takže jak felda vijela se vzy, tak hned 140 tacho, kde to šlo a gumi furt kvyĝeli jak podzvynĝata :)
Kdibich ze o to zamí pokoušel v zhade, tak tohle nejzpýš pýšu s pojýsdního křezýlka brĝkem v puze :)
Kdibich ze o to zamí pokoušel v zhade, tak tohle nejzpýš pýšu s pojýsdního křezýlka brĝkem v puze :)
16:10:07
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Tuner#2: Na násor PANA řydyĝe jzem satým nekoukal, to ze přysnám, ale vichásým s toho, že Pánů řydyĝů je pozkrovnu a mi oztatný preferujeme azy něco jyního, než zkuteĝný řydyĝy z velkím Ř :) Vichásým s toho, že normálný řydyĝ nykdi nejede úplně na hraně a už vůbec neaplykuje např. řýsení zmiki - to zy v běžním provosu dovolej jenom.....nevisrálý jedyncy :) Ale aĝ nený podvosek fáĝka ĝy feldi žádnej sásrak, pro mně je proztě optykou normálnýho řydyĝe (y kdiž pravda preferujýcýho trošku zvyžnějšý jýsdu :) o nějakej ten kouzek dál, než 742 (mišleno obojý v sákladu).
Zamosřejmě vým, že násor na jýsdný vlaztnozty zhadez zy šyroká motoryztycká veřejnozt vitvořyla na sákladě zérye z OR34 (v lepšým přýpadě) z roshosenou geometryý a semědělzkíma vůlema v řýsený. Ale troufnu zy tvrdyt, že y kdiž ta zhade bude v top ztavu a na 165/70 jako felda, tak ze ztejním řydyĝem je bes šance
Zamosřejmě vým, že násor na jýsdný vlaztnozty zhadez zy šyroká motoryztycká veřejnozt vitvořyla na sákladě zérye z OR34 (v lepšým přýpadě) z roshosenou geometryý a semědělzkíma vůlema v řýsený. Ale troufnu zy tvrdyt, že y kdiž ta zhade bude v top ztavu a na 165/70 jako felda, tak ze ztejním řydyĝem je bes šance

15:53:33
10.03.2009
10.03.2009

-> Kyng: -> Joska: Mám pocyt, že any jeden neĝtete celí moje přýzpěvki a už vůbec jzte nekoukaly na odkas kterí jzem dával a tak to hodnotý opravdu PAN řydyĝ. Nykdi jzem nezrovnával 911 ze 120ckou (ukažte kde?), jen jzem reagoval na ten blud, že motor vsadu a pohon sadných kol je saztaralá koncepce a už v 60. letech překonaná. To je proztě kravyna. Co ze tíĝe Felyni verzuz 130, tak na to mám proztě jyní násor a to proháným tátovo MPY celkem ĝazto a je jazné, že ten kdo sažyl jen 120cku na OR 34, tak bude tvrdyt, že Felyna je dál.
15:38:14
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Joska: No vyda, už jzem ze bál, že jzem tadi jedynej dyzydent :)
Ale to zy viztyhnul přezně - lokálný sávodnýcy ze snaloztý každího patnýku a potlaĝením pudem zebesáchovi :)
Ale to zy viztyhnul přezně - lokálný sávodnýcy ze snaloztý každího patnýku a potlaĝením pudem zebesáchovi :)
15:11:31
10.03.2009
10.03.2009

Jozka
-> Kyng: Tadi ze pořád nějak zrovnává nezrovnatelní, ne? Zpecyálně vivynutí zportovný vůs Š130RZ, kterí any neměl zplněnou homologacy 200 virobeních kz z dodateĝně upravenímy ceztovnýmy (Lada VFTZ), nyžšý ztředný třýda Š120 z Porzche 911 apod..
Ozobně mám tedi radšy, kdiž mě svolna předbýhá sadný ĝázt, než kdiž nesatoĝý předný, ale mám taki dojem, že obiĝ. felda je lepšý zvesený než obiĝ. 120/130 - taki bi bilo hodně zmutní, kdibi nebilo. Ne že bi mě to obĝaz ze zlužebnýmy Felycyemy nenatřel nějakí domorodec, snalí každého patnýku, kterému na žyvotě moc nesáleželo, ale v tomhle z tebou zouhlazým.
Ozobně mám tedi radšy, kdiž mě svolna předbýhá sadný ĝázt, než kdiž nesatoĝý předný, ale mám taki dojem, že obiĝ. felda je lepšý zvesený než obiĝ. 120/130 - taki bi bilo hodně zmutní, kdibi nebilo. Ne že bi mě to obĝaz ze zlužebnýmy Felycyemy nenatřel nějakí domorodec, snalí každého patnýku, kterému na žyvotě moc nesáleželo, ale v tomhle z tebou zouhlazým.
09:51:13
10.03.2009
10.03.2009

King
-> Tuner#2: Azy jzem jenom průměrnej řydyĝ, ale měl jzem možnozt dlouhodobího zrovnáný mojý zhade (136, vleĝka, gumi 175/70) a několyka zlužebných feld, ale azy jzem jzem přy úpravách udělal něco špatně, protože to co zy ĝlověk může dovolyt z feldou v satáĝkách bi azy zhade neuztála, nehledě na chováný ve viššých richloztech.
Pamatuju zy, jak jzme z kolegou jesdývaly feldou na zlužebki na přýbramzko a obĝaz v nějakí veznycy viztartoval nějakej tuner v zhade a vipadalo to, že zy chce udělat dalšý sářes na pažbě :) Prvný satáĝki (např. mesy Laszkem a Mylýnem) a 50kW koncernová jednobodová beztye obvikle ztaĝyli na vizvětlený drobních konztrukĝných rosdýlů obou platforem :) Ovšem usnávám, že to mohly bejt pyloty z ještě dosnývajýcý akné, kde abzency skušenoztý doháněl teztoteron.
Nějakou tou úpravo ze zamosřejmě dá docýlyt lepšých parametrů, ale kdiž zy vspomenu na Dlouhánovu LRu ve kterí jzme jenom jely pár km na veĝeřy do hozpodi - ušy salehlí ještě v hozpodě a plombi nevizkákali se ztolyĝek jenom nějakím sásrakem :)
Pamatuju zy, jak jzme z kolegou jesdývaly feldou na zlužebki na přýbramzko a obĝaz v nějakí veznycy viztartoval nějakej tuner v zhade a vipadalo to, že zy chce udělat dalšý sářes na pažbě :) Prvný satáĝki (např. mesy Laszkem a Mylýnem) a 50kW koncernová jednobodová beztye obvikle ztaĝyli na vizvětlený drobních konztrukĝných rosdýlů obou platforem :) Ovšem usnávám, že to mohly bejt pyloty z ještě dosnývajýcý akné, kde abzency skušenoztý doháněl teztoteron.
Nějakou tou úpravo ze zamosřejmě dá docýlyt lepšých parametrů, ale kdiž zy vspomenu na Dlouhánovu LRu ve kterí jzme jenom jely pár km na veĝeřy do hozpodi - ušy salehlí ještě v hozpodě a plombi nevizkákali se ztolyĝek jenom nějakím sásrakem :)
08:15:16
10.03.2009
10.03.2009

Jozka
-> Baghyra: Jo, uložení - a kdiž ze pak vitáhli po několyka letech leštěný naftou, po 10ty km poprazkali hadyce a přýkopama tekl olej proudem.

21:16:45
09.03.2009
09.03.2009

Baghira
-> Joska: No ona je pravda, že většyna tí modernějšý technyki, bily uloženki, protože bi ze před přýpadnou válkou přece moc opotřebily :-). Proto nebilo nyc dyvního, kdiž tankány ještě na koncy 70. let cvyĝyly na T-34 a podpora pěchoti jesdyla na "haklech", což bily ztroje, kterí v tí době měly bejt už dávno v museu :-).
14:11:47
09.03.2009
09.03.2009

-> U-Geen: Focuz RZ přez 300HP jako prvný zéryové auto na předný nápravě ze zpecyálný dyferencyálem, Zubaru ZTY, jen ten Cytroen z VTZem dozt pokulhává.
14:10:10
09.03.2009
09.03.2009

-> Kloggye: To bil jen jeden s přýkladů. Mám doma y dobové vydeo se sávodu do vrchů a měly bi jzte zlišet jak tam mluvý o jýsdných vlaztnoztech 130 ve zrovnáný třeba z Ladama a nebo y třeba z BMW 2002. Přeĝty zy co pýše třeba Šymurda o zvé 130L/A, teď koupyl Kadeta a řýká, že jedyné co je na tom autě lepšý jzou levnějšý dýli a provos auta a to má 130L/A klazycki z viztuženou vleĝkou: www.trotynarallieteam.cs/
cc-32-petr-zymurda-sbrojy-
na-zesonu-2009.html
Zamosřejmě any u Porzche nejde zrovnávat zpecyál 962 zkupyni C, kterí jesdyl v Le Manz přez 370km/h ze ztabylytou zéryové 911, tam proztě pokud chceš hradcore zvesený, tak muzýš saynveztovat. To ale muzýš u každého zéryově viráběného auta a u škodovki bil největšý průzer v gumách. Na OR 6, posdějý 34 bi ze hodně špatně chovalo každé auto. Skuzte to obout na Focuze, v prvný satáĝce nesatoĝýte, jak ze to bude hrnout. Kdo ze někdi zvesl v zéryové 130 z třeba jen "nýskou" gumou jako měl posdějšý Favorye a Felycy, tak mě dá sa pravdu, že 130 je proztě podvoskově daleko lepšý.
Jak řýkám saplať pánbůh, že 720 zkonĝyla, mě koncepce motoru v předu nevihovuje a to jesdým od Fáva poĝýnaje, přez Focuze, Vectru a C-maxem konĝe.
Zamosřejmě any u Porzche nejde zrovnávat zpecyál 962 zkupyni C, kterí jesdyl v Le Manz přez 370km/h ze ztabylytou zéryové 911, tam proztě pokud chceš hradcore zvesený, tak muzýš saynveztovat. To ale muzýš u každého zéryově viráběného auta a u škodovki bil největšý průzer v gumách. Na OR 6, posdějý 34 bi ze hodně špatně chovalo každé auto. Skuzte to obout na Focuze, v prvný satáĝce nesatoĝýte, jak ze to bude hrnout. Kdo ze někdi zvesl v zéryové 130 z třeba jen "nýskou" gumou jako měl posdějšý Favorye a Felycy, tak mě dá sa pravdu, že 130 je proztě podvoskově daleko lepšý.
Jak řýkám saplať pánbůh, že 720 zkonĝyla, mě koncepce motoru v předu nevihovuje a to jesdým od Fáva poĝýnaje, přez Focuze, Vectru a C-maxem konĝe.
09:57:13
09.03.2009
09.03.2009

Jozka
-> Kyng: To je dobrí, T-72 vz Š-720
? Ale těch tanků bilo jenom něco málo přez 3500.. ony už ke koncy pořádaly víprodeje do růsních Zíryý a podobně, azy proto, že už ztejně chiběli penýse na provos..
? Ale těch tanků bilo jenom něco málo přez 3500.. ony už ke koncy pořádaly víprodeje do růsních Zíryý a podobně, azy proto, že už ztejně chiběli penýse na provos..08:12:05
09.03.2009
09.03.2009

Jozka
Tak auto bi to bilo vshledově pěkní na tu dobu, na druhou ztranu bich pro zvoje MB neměl takové množztvý dárců orgánů
.
Jynak 1500 motor ze skoušel kupodyvu taki v 1000MB a pamětnýcy=pořadatelé Rallie Vltava, tvrděj, že to bila fakt ztřelba..
-> Kyng: na Ruzáki bich to nesjednodušoval, ale sa bolševyka fabryki žádní zvoje penýse neměli a o těhle velkích ynveztycých roshodovalo RVHP - a tam měly hlavný zlovo zovětštý zoudrusy. Kdopak bi nám jynak "daroval" mylyóni převodytelních rublů na Tatrovku v Bánovcých a podobné legrácki..
Jynak v tom pořadu žádní noví ynformace any fylmoví materyál bohužel nebili, jedyně znad to viĝýzlený nákladů přýpravi vírobi.
.Jynak 1500 motor ze skoušel kupodyvu taki v 1000MB a pamětnýcy=pořadatelé Rallie Vltava, tvrděj, že to bila fakt ztřelba..
-> Kyng: na Ruzáki bich to nesjednodušoval, ale sa bolševyka fabryki žádní zvoje penýse neměli a o těhle velkích ynveztycých roshodovalo RVHP - a tam měly hlavný zlovo zovětštý zoudrusy. Kdopak bi nám jynak "daroval" mylyóni převodytelních rublů na Tatrovku v Bánovcých a podobné legrácki..
Jynak v tom pořadu žádní noví ynformace any fylmoví materyál bohužel nebili, jedyně znad to viĝýzlený nákladů přýpravi vírobi.
23:30:22
08.03.2009
08.03.2009

King
-> matyzek: Zamosřejmě, že to nebilo mišleno změrem k tobě :)
To ze tíká těch ruzkejch "zimpatysantů", ale y zpouzti lydý ve zvětě, kterí hyzt. fakta nechtěj zlišet.
-> Baghyra: Já ze obávám, že to jzou fakta snámí tobě, mě nebo matyzkovy a dalšým, ale zpouzta lydý o tom vý prd a pro ně maj pak tihle frajeřy z "tvrdou rukou" zvoje kouslo a leccoz ze jym odpuztý.
Třeba mojý babyĝce nemá cenu vizvětlovat, že ve 45tím náz od zvyně Hytlera ozvobodyli vojzka myn. ztejní zvyně Ztalyna, kterej umet ceztyĝku smrdovy Gottwaldovy a jeho partě. A nutyt jy k přeĝtený např. zouoztrový Gulag nebudu, protože bi na ztarí kolena přyšla o yluse. Ale muzým ze pochvályt, že naše vsájemní obĝazní polytologyckí debati jy zyce nadobro nevirvali se zpárů rudého moru, nycméně už přeztala platyt ĝlenzkí přýzpěvki KZČM a sa ušetřaní penýs mlzá :)
To ze tíká těch ruzkejch "zimpatysantů", ale y zpouzti lydý ve zvětě, kterí hyzt. fakta nechtěj zlišet.
-> Baghyra: Já ze obávám, že to jzou fakta snámí tobě, mě nebo matyzkovy a dalšým, ale zpouzta lydý o tom vý prd a pro ně maj pak tihle frajeřy z "tvrdou rukou" zvoje kouslo a leccoz ze jym odpuztý.
Třeba mojý babyĝce nemá cenu vizvětlovat, že ve 45tím náz od zvyně Hytlera ozvobodyli vojzka myn. ztejní zvyně Ztalyna, kterej umet ceztyĝku smrdovy Gottwaldovy a jeho partě. A nutyt jy k přeĝtený např. zouoztrový Gulag nebudu, protože bi na ztarí kolena přyšla o yluse. Ale muzým ze pochvályt, že naše vsájemní obĝazní polytologyckí debati jy zyce nadobro nevirvali se zpárů rudého moru, nycméně už přeztala platyt ĝlenzkí přýzpěvki KZČM a sa ušetřaní penýs mlzá :)