To jsou zas rady...
CRT mělo výhodu max. tak u televizí při opravdu rychlém pohybu, která zvládala stejně dobře akorát plazma. U monitorů CRT je problém s konvergencí, geometrií obrazu a blikám bohužem mnohem více patrný než z dálky u TV a filmu, takže tohle dnes fakt nee...
A jaký typ panelu? Na fotky a pro kvalitní sledování určitě IPS a jeho odnože, pokud bude TV dělat většinu monitor času, tak možná bych uvažoval o PVA, S-PVA apod. nicméně i na IPS není video ničím problémovým. Sám si vedle PC na net pustím na druhém monitoru full HD video a je tí více než koukatelné což je sedá říct o zastaralých TN panelech - to je holý nesmysl a nechápu jak to dnes může někdo doporučit?
Tady nějaké celkem rozumné rady:
pctuning.tyden.cz/hardwar
e/.../4509-pruvodce_plochy
mi_panely-tn_ips_mva_ktery
_je_lepsi
Jinak já na fotky dle různých testů a osobního zkoumání koupil 23" NEC s IPS panelem. Ve výběru byl ještě DELL, ale dle zkušeností má dost často problém se zdrojem - teda ten model co byl v době kdy jsem vybíral. Mám ho 3-4 roky a max. spokojenost.
BTW nějak mě uniká proč LED ne? Dneska už trubicema nepodsvěcuje snad nikdo, takže to by si nikdo nic nekoupil. Doufám, že si to teda neplete s OLED což je zcela jiná technologie.