Ale to se většinou nestává ze dne na den.Spíš je otázka, jestli v tom globalizovaným kapitalismu nejsou ty cesty tak dlouhý, že se signál po cestě úplně vytratí...

Ale to se většinou nestává ze dne na den.

Ale baráky se bouraly a stavěly nový vždycky a teď to nebdue jiný. Ono ty panelákový byty nutně zastarávaj i morálně, přes veškerý rekonstrukce.

A to nemluvim o tom, co jsem tady už řešil dřív, že bych ty 4 mega z mého bytu musel mít v ruce, takže bych ho musel prodat než něco jiného koupím a mezitím musel někam do nájmu (tedy 2x stěhování) a doufal, že vše klapne... Což bych sám asi nějak zkous, ale s rodinou se mi do toho úplně nechce.
ale taky je možný že to může klidně pokračovat stejným tempem, pak ten Synyho byt bude za 30 let ne za 8mio ale za 40 pak ty výpočty vycházejí zase trochu jinak

Z toho mi teda vychází že za těch 30 let do toho dáš ted 800t plus v průběhu dalších 1.800.000Kč v dotaci ze svého(po odečtení nájmu), tj. za těch 30 let budeš mít své náklady celkem za 2.600.000Kč. Byt který už ted má cenu 4 mega a který bude mít za těch 30 let cenu nejmín 8 mega. Pořád mi tu chcete tvrdit že se to nevyplatí?
A ano samozřejmě to není pro lidi co žijou z ruky do huby, ale pro lidi který třeba chtějí zajistit bydlení pro svoje děti. A takových je očividně dost.

Musíš porovnávat poptávku-nabídku, a ne že těch tvých 10 kupců přiřadíš k jednomu bytu, pak znovu ty samé kupce k dalšímu bytu atd, to bys totiž u 10 bytu musel mít těch kupců 100, ale ono jich je reálně 10, jen se jedou podívat na víc bytů a koupí si jen jeden. Já to neumím dobře vysvětlit, ale zkus si to nějak představit

Je to asi tak přesně ten rozdíl mezi tím co si můžu dovolit a co bych chtěl a stálo by mi to za to jít do toho voseru se stěhováním atd.

. Je sice fakt, ze s miminama jsem to financne narocny moc nemel, ale ty deti proste rostou a s nima i naklady...

), nějaký neinvestiční náklady) mám nastavený na méně než poloviční příjem, než jaký teď mám.
), že neprojebu desetitisíce za dovolený, za luxusní žrádlo 2x v tejdnu, za kafíčka za kilo...
A že většina jich je asi šikovných hodně. 

"Podporou bydlení" to začíná, pak ty nemovitosti začnou povážlivě zdražovat, pak už zdražuje úplně všechno a když se má šlápnout na brzdu, tak se najednou všichni diví a "co budou chudáci lidi s hypotékama dělat???"... A X let už se jen různě kroutímě a snažíme tomu nepříjemnýmu nárazu vyhnout a tím jen a jen nabíráme rychlost, aby z toho nakonec byl smrťák 

Takže jsme tam