O těch tlumičových olejech už píšu nějaký rok zde do fora a mám ověřenou celkem slušnou funkci ....
Hlavně pak když je tlumič PAL nový a v pořádku, pouze přelitím kvalitním hustším olejem, který je správně aditivován pro toto použití a má vyšší viszitu, můžeme celkem za mrzký peníz podvozku pomoc, mě se osvědčil do škoda tlumičů olej např. :
www.heureka.cz/?h[fraze]=t...
doporučuji ho nalít do tlumičů o 20ml více oproti originálu.
Při rozebírání tlumiče si velmi dobře zalepte či jinak zajistěte hrany a závity na pístnici, jinak jde horní gufero snadno poníčit. Tlumič i když je nový vymyjte, dobře si pamatujte co jak bylo a při skládání nalijte nový olej do prostřední trubky. Pokud bude těsnění pod víčkem nebo gufero poškozeno, je zde možný únik oleje.
Přelití není spánosná záležitost, tlumič je sice na stlačení/roztahování tvrdší, ale jeho chrakteristika útlum vs. roztažení není změněna vůči sérii, tzn. nemůžeme od toho očekávat nějaké zázraky, že to nahradí plnohodnotnou správnou úpravu nebo pořádný plynokapalinový tlumič, já jsem rozhodně za SPAX, HP, Protlum apod., důležité je však také najít správný set up tuhosti a char. tlumiče vs. pružina vs. váha vozu a použití vozu - dle povrchu a účelu jízdy. Mě se např. základní nastavení od Protlum do jejich základní řady SPORT nezdá a budu to muset časem řešit, i když byly dány veškeré informace o autě a jeho použití.... trošku se mi zdá v ČR, že pokud tlumičáři (stejně jak nějakému motoráři) nevysolím desetitisíce na stůl, moc muziky pro mě nebude chtít udělat a dá mi nějaký osvědčený základ... hold tak je to vždy a je to normální.
Tímto neotvírám polemiku na toto téma !