Zajímavé je, že u modelů vyrobených v zahraničí, popř. Francii nic takového nepozoruji. Ani táta nemá na Lucemburkovi nikde nic ošizenýho, naopak, tak o 90% lepší kvalitu zpracování než na co narazíme v autosalonech po ČR.
V Trnavě se dělá C3 Picasso a P207. Zatím co jsem viděl, že vzešlo z PSA Trnava mělo vždy na hovno kvalitu laku. Abych nežral, Ford Focus je na tom podobně blbě a Honda Civic vrže už od pohledu. Např. při vystupování z ní mi vrzala pod nohama i podlaha. Nejsou nic výjimečného závady elektroniky, zámků, zatuhlé vzpěry pátých dveří, vyteklé zadní tlumiče apod. Samozřejmě i slabý lak, málo odolný vůči kamínkům apod.
Ale zpět k laku, čučel jsem na bílej C3 Picasso Color Concept, který je opravdu designově a prostorově vydařený, navíc v edici nabízí i 17" ALU kola atd. Hodně variability, po posunu zadních sedáků po plato 500 litrů atd. Prostě pěkné autíčko.
Do té doby než otevřete dveře, nedolakované pertly, na pátých dveřích zevnitř hrubá krupice jako prase a na krajích plechu u pertlu "utržená" barva, pod kterou vylejzal podklad, nevím jestli to byl základ nebo něco jako kataforeza přes zinek. Prostě ta hranka.
Nic proti bratrům ze Slovenska, ale po 1203kách se na to měli raději vysrat.

Že by dnešní eko vodovky tak špatně kryly?
Viděl jste někdo podobné nedostatky u vozů Kia nebo Hyundai?